Βόμβα: Μπλέκουν την Ελλάδα σε πόλεμο με την Ρωσία;

 

 

Το ΝΑΤΟ προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο μετά την ανάληψη της πρωτοβουλίας στη Συρία από τις Ρωσικές δυνάμεις, αλλά και να φρενάρει την περαιτέρω άφιξη Ρώσων στρατιωτών, πήρε ορισμένες κρίσιμες αποφάσεις.

Η πρώτη ήταν ο διπλασιασμός της καλούμενης Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης από 20.000 σε 40.000 άνδρες. «Αυτό στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους πολίτες του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ θα σας υπερασπιστεί. Το ΝΑΤΟ είναι στο έδαφος. Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος κάλεσε τη Μόσχα να σταματήσει να υποστηρίζει το καθεστώς Ασαντ στη Συρία. Πολύ πιθανό στη Δύναμη Ταχείας Αντιδράσεως να τοποθετηθούν και Έλληνες στρατιώτες.

Εν τω μεταξύ δια στόματος του Βρετανού υπουργού Άμυνας, Μάικλ Φάλον, ανακοινώθηκε η ενίσχυση των ανατολικών συνόρων του ΝΑΤΟ, με την ανάπτυξη στρατευμάτων σε χώρες της Βαλτικής. «Αυτό θα γίνει στο πλαίσιο ενίσχυσης της παρουσίας μας στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και ως απάντηση στην όποια περαιτέρω πρόκληση και επιθετικότητα» διευκρίνισε ο Φάλον, προσερχόμενος στη σύνοδο.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *