Βενιζέλος: Τσίπρα ζήτα συγγνώμη από τον ελληνικό λαό!

 

 

Θα ήθελε να ακούσει απολογία της κυβέρνησης για τα ψέματα που είπε στον ελληνικό λαό, αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικότερα αναφέρει:
«Δεν άκουσα την κυβέρνηση να απολογείται ή να εξηγεί για την ζημία που προκάλεσε. Δεν ζητά συγγνώμη για τα ψέματα. Τι έγινε αλλάξατε άποψη σαν να μην τρέχει τίποτα; Σαν να μην έσταξε η ουρά του γαϊδάρου; Τέτοιος κυνισμός; η Βουλή γνώριζε ψηφίζοντας τους σχετικούς νόμους ποιο είναι το ακριβές σχήμα της ανακεφαλαιοποίησης. Τι ζητούμε από τους μετόχους και τι θα προσφέρει το Δημόσιο. Αυτό δεν συμβαίνει με το νέο νομοσχέδιο. Η ανακεφαλαιοποίηση που οφείλεται στις βλάβες που προκάλεσε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ψηφίζεται ερήμην της Βουλής.
Η αβεβαιότητα που προκλήθηκε λόγω εκλογών και επικείμενης νίκης του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στην εξής εικόνα: η χρηματιστηριακή αξία να πάει στα 19 δισ. ευρώ και σήμερα μετά από το δημοψήφισμα, τα capital controls και την βλάβη που προκάλεσε το 9μηνό διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ η αξία του χαρτοφυλακίου του Ελληνικού Δημοσίου είναι μικρότερη 2 δισ. ευρώ. Η απώλεια ξεπερνά τα 23 δισ. ευρώ με τιμές Μαΐου 2014 και πλέον έχουμε την ανάγκη να δανειστούμε άλλα 25 δις ευρώ. Βέβαια δεν θα τα χρειαστούμε καθώς σήμερα ανακοινώθηκε ότι θα χρειαστούμε 14 δις ευρώ όμως τα 10 δις ευρώ πρέπει να τα έχουμε ως ασφάλεια όπως τα 11 δις ευρώ που τα έδωσε ο κ. Βαρουφάκης”.

Για το τέλος είπε: «Ανεξάρτητα από την ανευθυνότητα της κυβέρνησης δεν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα με τα στεγαστικά δάνεια. Υπάρχει όμως με τα επιχειρηματικά γιατί η αξιολόγηση του χαρτοφυλακίου των τραπεζών δημιουργεί φραγμό για δανεισμό μικρών μια μεσαίων επιχειρήσεων στο μέλλον».

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *