Κανόνες για το πως να βιάζουν γυναίκες εξέδωσαν οι τζιχαντιστές

 

 

Νέα φρικιαστικά στοιχεία έρχονται στο φως για τα εγκλήματα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους κατά των γυναικών.Οι τζιχαντιστές έχουν εκδώσει 15 κανόνες σχετικά με το πως να βιάζουν τις σκλάβες, δηλαδή σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται και σε ποιες απαγορεύεται.Σύμφωνα με τον ιδιότυπο αυτόν κανονισμό, πατέρας και γιος δεν μπορούν να συνευρεθούν με την ίδια σκλάβα ή αυτός που έχει ως σκλάβες και τη μάνα και την κόρη δεν μπορεί να συνευρεθεί και με τις δυο.Επίσης απαγορεύεται στους συνιδιοκτήτες μίας σκλάβας να έχουν σεξουαλικές σχέσεις μαζί της διότι θεωρείται ως «μέρος συνιδιοκτησίας».

Το κείμενο της φάτουα περιλαμβάνεται σε έναν τεράστιο όγκο εγγράφων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης των αμερικανικών ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά ηγετικού στελέχους του ισλαμικού κράτους τον Μάιο.

Τα Ηνωμένα Έθνη και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει το Ισλαμικό Κράτος για συστηματικές απαγωγές και βιασμούς χιλιάδων γυναικών και κοριτσιών έως και 12 ετών, ιδιαίτερα μελών της εθνότητας των Γεζντι του βόρειου Ιράκ. Πολλές δόθηκαν σε μαχητές ως αμοιβή ή πουλήθηκαν ως σκλάβες του σεξ.

Σε έγγραφο με ημερομηνία Απριλίου, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συγκέντρωσε μαρτυρίες 20 γυναικών που διέφυγαν και περιέγραψαν πώς μαχητές του Ισλαμικού Κράτους χώρισαν τις νεαρές γυναίκες και τα κορίτσια από τους άνδρες, τα αγόρια και τις μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες. Μεταφέρθηκαν «με οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο σε διάφορες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας». Πουλήθηκαν ή δόθηκαν ως δώρα και υπέστησαν επανειλημμένα βιασμούς και σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Η φάτουα αρ.64, με ημερομηνία 29 Ιανουαρίου 2015, εκδόθηκε από την Επιτροπή Έρευνας και Φάτουα του Ισλαμικού Κράτους και κωδικοποιεί τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και των γυναικών σκλάβων τους για πρώτη φορά, επεκτείνοντας την οδηγία που είχε εκδοθεί από την οργάνωση το 2014 για τη μεταχείριση των σκλάβων.

Η φάτουα καλεί τους ιδιοκτήτες γυναίκας σκλάβας «να δείχνουν συμπόνια προς αυτήν, να είναι ευγενικοί μαζί της, να μη τις ταπεινώνουν και να μην τους αναθέτουν δουλειές που δεν μπορούν κάνουν». Ένας ιδιοκτήτης δεν πρέπει πουλά μία σκλάβα σε άτομο που ξέρει ότι θα την κακομεταχειρισθεί.

Ο καθηγητής Αμπντέλ Φάταχ Αλαουάρι, πρύτανης του τμήματος Ισλαμικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αλ Αζχαρ δηλώνει ότι το Ισλαμικό Κράτος «δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ» και ότι παρερμηνεύει σκοπίμως στίχους και ρητά αιώνων που αρχικά είχαν ως στόχο να τερματίσουν, παρά να ενθαρρύνουν, τη δουλεία.

«Το Ισλάμ διδάσκει την απελευθέρωση των σκλάβων, όχι τη δουλεία. Η δουλεία ήταν το στάτους κβο όταν εμφανίσθηκε το Ισλάμ. Ο ιουδαϊσμός, ο χριστιανισμός, ο ελληνικός, ο ρωμαϊκός και ο περσικός πολισμός εφάρμοζαν τη δουλεία και έπαιρναν ως σεξουαλικές σκλάβες τις γυναίκες των εχθρών. Το Ισλάμ θεώρησε αποτρόπαια αυτήν την πρακτική και εργαζόταν για τη σταδιακή κατάργησή της”.

Τον Σεπτέμβριο 2014, περισσότεροι από 120 θεολόγοι του Ισλάμ από ολόκληρο τον κόσμο υπέγραψαν ανοικτή επιστολή προς τον ηγέτη του ισλαμικού κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι απορρίπτοντας τα θεολογικά επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η οργάνωση για να δικαιολογήσει τις πράξεις της. «Η επανεισαγωγή της δουλείας απαγορεύεται στο ισλάμ» έγραφαν στο κείμενο.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *