Τσοχατζόπουλος: Τον ξάδερφο μου τον εξαγόρασε ο Παπανδρέου γι αυτό με συκοφαντεί

Στην τρίτη μέρα της απολογίας του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο κατηγορούμενος με 20 χρόνια κάθειρξη, Άκης Τσοχατζόπουλος, τόνισε ότι “είναι σκάνδαλο αυτό που έχει γίνει. Έχουμε ζημιά τεράστια, πολιτική, στρατιωτική, αμυντική. Η Ελλάδα πρέπει να εξασφαλίσει αποζημίωση αν αποδείξει ότι την ευθύνη την έχει η εταιρία. Δεν μπορεί να φταίει μόνος ένας. Το να μην κανείς τίποτα και δήθεν να παζαρεύεις είναι καταστροφή και αυτό κάνανε αυτοί οι κύριοι από το 2006 και μετά”, ενώ χαρακτήρισε “παραμύθια” τις κατηγορίες που του έχουν προσάψει για “ξέπλυμα μαύρου χρήματος”. 

Ακολουθεί απόσπασμα: 

Πρόεδρος: Γιατί τα καταμαρτυρεί όλα αυτά εναντίον σας ο εξάδελφος σας;

Άκης Τσοχατζόπουλος: Χώρισαν οι δρόμοι μας γιατί επέλεξε να πάει στην πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, του Καρχιμάκη και της ΕΥΠ. Για έναν λόγο δεν έπρεπε να το κάνει αυτό γιατί στη Θεσσαλονίκη μας ξέρουν (…) Ήταν ο αγαπημένος μου ξάδελφος και εξαγοράστηκε από τον Παπανδρέου. Στο ΠΑΣΟΚ δεν ήμουν κανένας τυχαίος. Γι’ αυτό ήθελαν να με εξαφανίσουν πολιτικά διότι κινδυνεύανε.

Εισαγγελέας: Πως εξηγείτε πως βρέθηκαν αποδείξεις του Ζήγρα και του Οικονομίδη (κατηγορούμενος στην υπόθεση-κατασκευαστής) στο γραφείο σας; 

Άκης Τσοχατζόπουλος: Συναντήθηκαν εκεί αφού ο Ζήγρας είχε χώρο στο γραφείο μου (…) Αισθανόταν ασφαλής εκεί ο Ζήγρας και το χρησιμοποιούσε ως χώρο υλοποίησης των σχεδίων του.

Επιπλέον, ο κ. Τσοχατζόπουλος υπογράμμισε ότι η ΕΥΠ κρυβόταν πίσω από τις διαρρήξεις που έγιναν πριν από τη σύλληψη του στο γραφείο του: “Η ΕΥΠ τους έδωσε εξοπλισμό και οδηγίες τι να κάνουν και έψαξαν για συγκεκριμένα πράγματα. Όλα αυτά είναι στημένα, αυτό προσπαθώ να σας εξηγήσω από την αρχή”.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *