Τρίκαλα: Κυκλοφόρησε το λεωφορείο χωρίς οδηγό!

Το πρώτο δρομολόγιο του Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό σε πραγματικές συνθήκες έγινε στην πόλη των Τρικάλων το απόγευμα του Σαββάτου.
Σε χρόνο και ημέρα χωρίς κίνηση το λεωφορείο βρήκε πολλά οχήματα παρκαρισμένα στην λεωφορειογραμμή, παρά τις απαγορευτικές σημάνσεις που είχαν τοποθετηθεί, με αποτέλεσμα να κινείται συχνά εκτός λεωφορειόδρομου.

 

Το Λεωφορείο, στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού προγράμματος CityMobil 2, θα κυκλοφορεί κάθε μέρα πλην Δευτέρας τις ώρες 10:00 έως 14:00 και 16:00 έως 20:00, ενώ θα διασχίζει τη μήκους 2,4 χλμ. προγραμματισμένη διαδρομή στο κέντρο των Τρικάλων.
Η κυκλοφορία για τις πρώτες 6 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, θα γίνεται χωρίς επιβάτες. Από τις 18 Σεπτεμβρίου όμως το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό θα δέχεται επιβάτες στην πιλοτική του λειτουργία και από τα τέλη Οκτωβρίου θα γίνεται κανονικά η αυτόματη ανεξάρτητη κυκλοφορία του.
Τα αρχικά δύο οχήματα θα αυξηθούν σταδιακά σε έξι, με άλλα δύο να έρχονται στα Τρίκαλα στις 20 Σεπτεμβρίου και τα υπόλοιπα στις αρχές Οκτωβρίου.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *