Τούρκος διοικητής διορίστηκε στην ταξιαρχία Λάρισας

 

 

Ο Τούρκος (νεοπροαχθείς ) Ταξίαρχος Χακάν Εσέρ, διορίστηκε από την χώρα του Διοικητής της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης SEEBRIG που έχει έδρα στον Τύρναβο.Καθήκοντα θα αναλάβει τον Σεπτέμβριο , διαδεχόμενος τον Σκοπιανό Ταξίαρχο Ζντράβκο Ποπόβσκι.
Πρόκειται για προγραμματισμένη εναλλαγή διοικήσεων του πολυεθνικού επιτελείου που γίνεται ανά 3 χρόνια- πριν από τον Σκοπιανο – που ανέλαβε το 2011 – διοικητής ήταν ο Αλβανός Ταξίαρχος Ζυμπέρ Ντούσκου (2009-2011),πιο πριν ο Ρουμανος Ταξίαρχος Βιργκίλ Μπαλασεάνου,(2007-2009),νωρίτερα ο Βούλγαρος
Ταξίαρχος Neyko Nenov (2005-2007), πιό πριν Ιταλός Ταξίαρχος Giovanni SULIS (2003-2005), προηγουμένως ο Ελληνας Ταξίαρχος Ανδρέας Κουζέλης (2001-2003) κ.ο.κ.

Το τουρκικό …φούσκωμα!!!

Βεβαίως ο Τουρκικός τύπος ,όπως πάντα, φουσκώνει τα πράγματα όσον αφορά την ”τουρκικ’η παρουσία” και μιλά για …διορισμό Τούρκου Διοικητή στο …ΝΑΤΟικό Στρατηγείο της …Λάρισας, και …μπλέκει και την …νέα Δομή του ΝΑΤΟ!
Η Haberturk με τον τίτλο: «Διορίστηκε Διοικητής στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ», γράφει ότι στο πλαίσιο των εργασιών για το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο για πρώτη φορά ανατέθηκαν καθήκοντα σε Τούρκο στρατηγό. Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο της νέας αναδόμησης δυνάμεων του ΝΑΤΟ διόρισε τον επιτελικό συνταγματάρχη, Χακάν Εσέρ, τον οποίο προήγαγε σε Ταξίαρχο στην Διοίκηση του στρατηγείου στη Λάρισα.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Cumhuriyet στην πρώτη σελίδα τονίζοντας ότι μετά από 100 χρόνια, για πρώτη φορά, ένας Τούρκος στρατηγός θα ασκήσει καθήκοντα στην Ελλάδα! Ο ταξίαρχος Εσέρ Χακάν, διορίστηκε στην Διοίκηση της Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Λάρισα.
H Seebrig (South Eastern European Brigade)
Η έδρα του Στρατηγείου (διοίκησης) της Seebrig είναι αυτή την περίοδο το στρατόπεδο «Σχοινά» του Τυρνάβου – μετεγκατάσταση στην Ελλάδα είναι η τρίτη μετά την ίδρυσή της το 1999 μεταξύ των συμμετεχόντων 7 χωρών-μελών της ΝΑ Ευρώπης.Συμμετέχουν ως κράτη – μέλη η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η ΠΓΔΜ, η Ρουμανία και η Τουρκία.Ως κράτη – παρατηρητές συμμετέχουν η Ουκρανία, η Σλοβενία, η Βοσνία – Ερζεγοβίνη, η Κροατία και ΗΠΑ.Η υπό συγκρότηση δύναμη περιπου 5.000 στρατιωτικών δηλώνεται στον ΟΗΕ και τον ΟΑΣΕ.Η ταξιαρχία είναι το στρατιωτικό σκέλος μιας πολιτικής συνεργασίας των επτά χωρών το 1998 με σκοπό τις αποστολές ειρήνης- ουσιαστικό είναι απότοκος αμερικανικής και ΝΑΤΟικής εμπνευσης και πρωτοβουλίας.Ως κράτη – παρατηρητές συμμετέχουν η Ουκρανία, η Σλοβενία, η Βοσνία – Ερζεγοβίνη, η Κροατία και ΗΠΑ.Είναι ένας συνασπισμός 14 χρόνων και σκοπό έχει να διατηρεί την ειρήνη στην περιοχή αλλά και ευρύτερα αφού μετείχε και στο Αφγανιστάν με επιτελείο. Αποτελείται βασικά από περίπου 40 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς -και μονάδα υποστήριξης – οι οποίοι βρίσκονται στο στρατόπεδο Τυρνάβου – κατοικούν δε συνήθως σε κατοικίες στο χώρο της 1ης Στρατιάς.Η αλλαγή της έδρας Ταξιαρχίας πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια. Η έδρα της Ταξιαρχίας θα παραμείνει στην Ελλάδα μέχρι το 2015.

Η άσκηση SEVEN STARS
Στις 5-16 Νοεμβρίου 2012 διεξήχθη στον Τύρναβο Λάρισας από την Πολυεθνική Ειρηνευτική Ταξιαρχία Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEBRIG), άσκηση με την επωνυμία «SEVEN STARS 2012», στα πλαίσια ετοιμότητας σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης μη διεθνούς χαρακτήρα.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *