Τι αλλάζει στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

 

 

Το σχέδιο διάταξης νόμου για προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2016-17 παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης κατά τη συνάντησή του την Παρασκευή με τα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, στο υπουργείο. Ο υπουργός ανέφερε ότι η διάταξη λαμβάνει υπόψη την πρόσφατη νομολογία του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία δίνεται προτεραιότητα στα αξιοκρατικά κριτήρια και στην επιτυχία σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η προτεινόμενη διάταξη, τη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών αναλαμβάνει το ΑΣΕΠ, με βασικά κριτήρια πρόσληψης, πρώτον, την επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, δεύτερον, την προϋπηρεσία σε θέση αναπληρωτή εκπαιδευτικού, τρίτον τα ακαδημαϊκά προσόντα και στη συνέχεια, τα κοινωνικά κριτήρια.

Από πλευράς εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, μένει να τοποθετηθούν επί της πρότασης αυτής του υπουργείου, ώστε το συντομότερο δυνατόν, να πάρει την τελική της μορφή η διάταξη.

Άλλωστε, η ηγεσία του υπουργείου έχει θέσει από καιρό τον στόχο να μην καθυστερήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης αναπληρωτών για την ερχόμενη σχολική χρονιά και να λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς ελλείψεις εκπαιδευτικών από την πρώτη μέρα του σχολικού έτους.

Τέλος, όσον αφορά τη δέσμευση του υπουργείου για μόνιμους διορισμούς 20.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας, ο κ. Φίλης επανέλαβε ότι παραμένει σταθερός στόχος.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *