Θα κουρέψουν και τις συντάξεις των 360 ευρώ..Θα τσουρουφλιστούν εκατομμύρια Ελληνες

 

 

Ακόμα και η εγγυημένη σύνταξη των 360 ευρώ προτού καλά – καλά θεσμοθετηθεί, κινδυνεύει να εξαφανιστεί από το αμόκ των περικοπών!Και αυτό γιατί η επιτροπή Σοφών στην 28 σελιδη μελέτη της για το ασφαλιστικό προτείνει τον συνυπολογισμό της ατομικής και οικογενειακής περιουσίας στην απονομή της σύνταξης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως εάν υιοθετηθεί η πρόταση των Σοφών τότε η βασική σύνταξη, θα συνδέεται με την περιουσία, δηλαδή θα συνυπολογίζονται σε αυτή εισοδήματα από ενοίκια, μερίσματα, επενδύσεις και καταθέσεις και θα μειώνεται αντίστοιχα.

Είναι κάτι που ανατρέπει τα δεδομένα και για την βασική σύνταξη των 360 ευρώ, καθώς το ποσό αυτό θα είναι εγγυημένο μόνο για τους φτωχότερους καθώς όσο μεγαλύτερο είναι το εισόδημα, τόσο μικρότερη θα είναι η βασική σύνταξη, η οποία μπορεί να καταλήγει και σε μηδέν ευρώ, για τους πλούσιους.

Το μοντέλο αυτό προσομοιάζει με αυτό που ισχύει στην Αυστραλία.
Το κείμενο του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό προτείνει και τη δημιουργία ατομικού «βιβλιαρίου» για κάθε έναν ασφαλισμένο στον οποίο θα συγκεντρώνονται οι ατομικές εισφορές.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *