ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΡΩΣΣΙΑ! Αν δούμε αμερικάνικο πλοίο στις θαλασσές μας θα το στείλουμε στον πάτο

 

Η Ρωσία κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες στις  21 Απριλίου για συνεχή  παρακώλυση ναυσιπλοΐας  από τα αμερικανικά  πολεμικά  πλοία σε περιοχές της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας.Συγκεκριμένα τα αμερικανικά   αντιτορπιλικά που πλέουν   στην θάλασσα της Βαλτικής λόγω νατοϊκής άσκησης,  κινούνται   κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, επιφέροντας την οργή των Ρώσων αξιωματούχων, τονίζει το δημοσίευμα .

Το άμεσο αποτέλεσμα ήταν οι Ρώσοι αξιωματούχοι  στις Βρυξέλλες στην σύνοδο ΝΑΤΟ -Ρωσίας,   να προειδοποιήσουν τους Αμερικανούς  αυστηρά  ότι θα απαντήσουν  με «όλα τα αναγκαία μέτρα» σε  τυχόν μελλοντικά  περιστατικά, αναφέρει ο διεθνής τύπος.

Μιλώντας μετά  από την συνάντηση μεταξύ των απεσταλμένων του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, για  πρώτη μετά από σχεδόν δύο χρόνια, ο  πρεσβευτής της Μόσχας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι μετά το επεισόδιο στις 11  Απριλίου έδειξε ότι  μπορούσε να υπάρξει βελτίωση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας .

Ο απεσταλμένος της Μόσχας στην συνδιάσκεψη Alexander Grushko, είπε. «Θα λάβουμε όμως  όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, για να αντισταθμίσουμε αυτές τις προσπάθειες να χρησιμοποιηθεί  στρατιωτική δύναμη», μιλώντας στους  ξένους δημοσιογράφους.

Από την άλλη πλευρά ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ κ.  Ντάγκλας Λαούτο ζητά να πιεστεί η Ρωσία για το περιστατικό στην Βαλτική , προειδοποιώντας ότι αυτό ήταν λίαν  επικίνδυνο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσαν ότι το αντιτορπιλικό USS Cook ήταν σε επιχείρηση ρουτίνας  κοντά στις ακτές της  Πολωνίας όταν  παρενοχλήθηκε  από ρωσικά μαχητικά.

Η  Πολωνία και τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ καθώς και οι  χώρες της Βαλτικής ανησυχούν για την αύξηση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στο Καλίνινγκραντ, στο οποίο  η Ρωσία έχει εγκαταστήσει πυραύλους επιφάνειας-επιφανείας  BASTION και  εδάφους -εδάφους ISKANDER   μεγάλου  βεληνεκούς.

Οι απεσταλμένοι του ΝΑΤΟ έχουν  εκφράσει την ανησυχία τους για τις συνεχείς και » μεγαλειώδεις»  ασκήσεις της Ρωσίας, κατά τις οποίες  χιλιάδες ρωσικά στρατεύματα διεξάγουν «παιχνίδια πολέμου»  χωρίς καμία προειδοποίηση. «Αυτό είναι σαφώς αποσταθεροποιητικό,» είπε ένας διπλωμάτης του ΝΑΤΟ.

Εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν ότι οι δύο υπερδυνάμεις πρέπει και οφείλουν να τα βρουν , σε μια προσπάθεια παγκόσμιας ισορροπίας στον πλανήτη.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *