Τάκης Θεοδωρικάκος: Με τον ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύουμε με Grexit ή 4ο μνημόνιο

«Η ρύθμιση του χρέους απαιτεί αξιοπιστία που η κυβέρνηση δεν διαθέτει… Η πολιτική της κυβέρνησης, δυστυχώς, ξαναφέρνει την Ελλάδα με την πλάτη στον τοίχο, καθιστώντας και πάλι ορατό το ζοφερό ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη ή την ανάγκη ενός 4ου και επαχθέστατου μνημονίου…», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ο σύμβουλος επικοινωνίας και στρατηγικού σχεδιασμού του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στο παρελθόν του. Η κατάσταση στη χώρα γίνεται εξαιρετικά ανησυχητική. Δίπλα στο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, η κυβέρνηση με άγαρμπες και απροκάλυπτες παρεμβάσεις της δημιουργεί και πρόβλημα δημοκρατίας στη χώρα. Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο για την πατρίδα μας. Πρέπει να προλάβουμε την Ελλάδα ζωντανή, αλλιώς θα βρεθούμε στο ίδιο έργο θεατές. Γιατί η πολιτική της κυβέρνησης, δυστυχώς, ξαναφέρνει την Ελλάδα με την πλάτη στον τοίχο, καθιστώντας και πάλι ορατό το ζοφερό ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη ή την ανάγκη ενός 4ου και επαχθέστατου μνημονίου».

Ο σύμβουλος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει ότι τις εκλογές τις επιβάλλει το εθνικό συμφέρον.

«Δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχει ο κ. Τσίπρας στο μυαλό του. Εκτιμώ ότι το εθνικό συμφέρον είναι οι εκλογές κι αυτό πρέπει να μπαίνει πάντα πάνω από οποιαδήποτε σκοπιμότητα», σημειώνει.

Επίσης, αναφερόμενος στην επίσκεψη προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα, επισημαίνει ότι «κάθε επίσκεψη αμερικανού προέδρου στη χώρας μας μπορεί να αποβεί χρήσιμη».

Παράλληλα υπογραμμίζει πως «ασφαλώς απαιτείται η ρύθμιση του χρέους και η ΝΔ συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια», αλλά υπενθυμίζει, ότι «η ίδια η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει ότι η διαδικασία αυτή πηγαίνει πέρα από το 2018».

Με έμφαση ωστόσο συμπληρώνει ότι η λύση για το χρέος περνά μέσα από την αξιοπιστία της χώρας.

«Αυτό που τώρα είναι επείγουσα προτεραιότητα είναι το ζωντάνεμα της οικονομίας με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τη μείωση της φορολογίας, την επιστροφή των μετρητών στις τράπεζες, όλα αυτά δηλαδή που η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει, γιατί κανείς δεν την εμπιστεύεται και η ίδια δεν πιστεύει σε αυτά. Αν δεν γίνουν όμως αυτά το χρέος μπορεί να ρυθμιστεί και η κοινωνία και η οικονομία να συνεχίσουν να είναι σε τέλμα», αναφέρει.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Θεοδωρικάκος λέει ότι η ΝΔ «ασκεί υπεύθυνη, δημιουργική και δυναμική αντιπολίτευση παρουσιάζοντας εναλλακτικές προτάσεις χωρίς το φόβο του πολιτικού κόστους».

Και τονίζει: «Η συνεννόηση απαιτεί αξιοπιστία και σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και δυστυχώς με αυτά η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει διαζύγιο».

Ο κ. Θεοδωρικάκος θεωρεί λύση για τη χώρα την εφαρμογή της «Συμφωνίας Αλήθειας» που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης, η οποία αναγνωρίζει ότι «δεν θα είναι εύκολη υπόθεση» και πως για την εφαρμογή της απαιτείται η συνένωση δυνάμεων. Τονίζει ωστόσο ότι ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να ενώσει την κοινωνία «στη δημιουργική και δύσκολη προσπάθεια να σηκώσουμε ψηλά την Ελλάδα και τους Έλληνες».

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *