Στο στόχαστρο Eλληνικές εταιρείες στη Βουλγαρία

 

 

Επιχειρήσεις Eλληνικών συμφερόντων, με έδρα τη Βουλγαρία, καθώς και την Κύπρο έχουν μπει στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών το τελευταίο διάστημα. Οι έλεγχοι που σχεδιάζονται έχουν ως στόχο να εντοπίσουν αυτές που έχουν τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα, αλλά την έδρα σε αυτές τις χώρες για να αποφύγουν τη φορολόγηση στη χώρα μας.

Για να προχωρήσουν οι έλεγχοι θα υπογραφούν διακρατικές συμφωνίες με Κύπρο και Βουλγαρία προκειμένου ο ελεγκτικός μηχανισμός να ξεκινήσει τους ελέγχους, σε συνεργασία με τις φορολογικές αρχές αυτών των χωρών. Με την υπογραφή της συμφωνίας η Ελλάδα θα λάβει αναλυτικές λίστες με όλες τις επιχειρήσεις που έχουν.

Από το περιβάλλον του ΥΠΟΙΚ κάνουν λόγο για εξοντωτικά πρόστιμα για τις εικονικές εταιρίες που φαίνεται ότι δραστηριοποιούνται σε βαλκανικές χώρες. Στελέχη του υπουργείου αναφέρουν ότι υπάρχουν κυκλώματα στη Βόρεια Ελλάδα που δημιουργούν επιχειρήσεις στη Βουλγαρία, στα οποία εμπλέκονται δικηγόροι, λογιστές και μεσίτες. Επίσης υποστηρίζουν ότι πρόκειται κυρίως για εταιρίες παροχής υπηρεσιών και μικρές εταιρείες.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *