Στήνουν δίχτυα για τις μέδουσες στον Κορινθιακό

 

 

Στα φαινόμενα της κλιματική αλλαγής και υπερθέρμανσης των θαλασσών, της ρύπανσης καθώς και της υπεραλλίευσης απέδωσε την αύξηση των μεδουσών στον Κορινθιακό Κόλπο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος. Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι εντός του Αυγούστου επίκειται η ένταξη της ευρύτερης περιοχής του Κορινθιακού κόλπου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000 καθώς και τη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης της Προστατευόμενης Περιοχής, με δεδομένη τη σπουδαιότητα των οικοτόπων που υπάρχουν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Επιπλέον θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα κατασκευής δομών αποχετεύσεων και επεξεργασίας λυμάτων σε 200 μικρούς οικισμούς της χώρας. Το μέτρο αυτό ωστόσο θα υλοποιηθεί σε βάθος τριετίας.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν κάποιο από τα μέτρα του υπουργείο Περιβάλλοντος έχει άμεση ισχύ, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε ότι θα τροποποιηθεί η νομοθεσία, ώστε να επιτρέπεται σε τουριστικές και ξενοδοχειακές μονάδες να εγκαταστήσουν πλωτά μέσα (δίχτυα που τοποθετούνται στην επιφάνεια της θάλασσας και συγκρατούν τις μέδουσες από τις πολυσύχναστες ακτές) έτσι ώστε να έχουμε και ένα άμεσο τεχνικό μέτρο». Η τροποποίηση εξετάζεται να γίνει πιθανώς και εντός της εβδομάδας, «ώστε να προλάβουμε τον Αύγουστο» όπως σημείωσε ο κ. Φάμελλος.

Σχετικό περιεχόμενο

Βρέθηκε το πιο κρύο μέρος στη Γη
    Νέα ανάλυση στοιχείων δείχνει ότι σε περιοχές...
Read more
Καταρρέει ο τεράστιος παγετώνας Perito Moreno
    Η κατάρρευση μιας αψίδας πάγου από τον...
Read more
Το Κέιπ Τάουν θα ξεμείνει από νερό στις 12 Απριλίου
    Η «Ημέρα Μηδέν» για το Κέιπ Τάουν...
Read more
Τελος η δωρεάν πλαστική σακούλα από 1η Ιανουαρίου
    Σε λίγες μέρες παύει η δωρεάν διάθεση...
Read more
ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.