Η μαγευτική Σαμοθράκη είναι ένα βουνό στην μέση του Αιγαίου

 

 

Αυτό το νησί είτε θα το αγαπήσεις από την πρώτη στιγμή, είτε θα το μισήσεις.  Από την πρώτη στιγμή. Έτσι συμβαίνει άλλωστε με τους τόπους που ξυπνάνε μεγάλα πάθη. Έπειτα έχεις μόνο δύο επιλογές: Να παραμείνεις ερωτευμένος μαζί του για μια ζωή, ή να ακούς το όνομα του και να φεύγεις μακριά.Είναι όμορφο,άγριο ,απόμακρο , ξεχωριστό και για λίγους. Η κάθε εποχή του είναι εμπειρία. Κάποιοι το αντέχουν μόνο καλοκαίρι, άλλοι το λάτρεψαν και χειμώνα. Έχει υπέρ και κατά όπως κάθε τόπος. Ωστόσο…τα ζυγίζεις, θέτεις προτεραιότητες και επιλέγεις…

Για τους πιστούς της Σαμοθράκης, ισχύει το : “Έρωτας ή τίποτα”.

Και έρωτας είναι το να πετάς πάνω απ’ το νησί και να τρέμει όλο το κορμί σου.Να θες να απλώσεις τα χέρια για να αγγίξεις τις χαράδρες, τις πλαγιές και τους γκρεμούς. Να λαχταράει η καρδιά σου να αφεθεί πάνω απ’ τα δάση.Έρωτας είναι να ξέρεις ότι ένα κομμάτι σου ανήκει ολοκληρωτικά εδώ…στη Σαμοθράκη. Εξάλλου, πως είναι δυνατόν να αντισταθεί κανείς στον έρωτα?

Όλοι το νιώσαμε κάποια στιγμή. Κάτι ιδιαίτερο υπάρχει σ’ αυτά τα χώματα. Μια αίσθηση αλλιώτικη. Αναπνέεις και την νιώθεις να κυλάει μέσα σου, να σ’ αλλάζει, να σε ηρεμεί. Σαν χάδι και σαν αγκαλιά. Ένα ολόκληρο νησί….μια αγκαλιά.

Μια αγκαλιά παράξενη. Λες και έζησαν μέσα της φιγούρες αλλόκοσμες. Ιέρειες της ζωής.

Και κάπως έτσι η μαγεία γεννιέται και ξεχύνεται μέσα απ’τα βλέφαρα των ματιών μας. Απλώνεται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Γιατί στα απλά κρύβεται η μαγεία, η ουσία και η ομορφιά. Εκεί που αφηνόμαστε ελεύθεροι να νιώθουμε. Εξάλλου… ότι αγαπάμε ζει πρώτα στην ψυχή μας, φωλιάζει έπειτα στο μυαλό μας και κάποτε γίνεται εικόνα, ήχος και αισθήσεις.

Σχετικό περιεχόμενο

Ανακυρήχθηκε το καλύτερο νησί στον κόσμο,και είναι ελληνικό
Πλήθος διακρίσεων που επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα, παραμένει σταθερά ένας...
Read more
Πάμε βόλτα στην Νέα Υόρκη
Η πόλη με τα χίλια πρόσωπα που έδωσε το όνομά...
Read more
Οι παραλίες της Πορτογαλίας
Η Πορτογαλία είναι ενας καταπληκτικός προορισμός.Και φυσικά δεν είναι πανάκριβος...
Read more
Διακοπές με ένα yacht 215 εκατομμυρίων
Θαυμασμός… Τα σαγόνια στο … πάτωμα. Πόσο συχνά άλλωστε...
Read more
ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.