Προαπαιτούμενα και προϋπολογισμός έρχονται στη Βουλή

 

 

Σε κατάσταση «συναγερμού» φαίνεται πως εισέρχονται οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες από την ερχόμενη εβδομάδα και ως τα Χριστούγεννα, θέτοντας στη δίνη νέας δοκιμασίας τις αντοχές του πολιτικού συστήματος: Προϋπολογισμός, δύο πολυνομοσχέδια με «προαπαιτούμενα» για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και ένα σχέδιο νόμου, που πιθανολογείται πως θα αφορά την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, είναι τα κορυφαία και κρισιμότερα για τα οποία έχει σχετικώς «ειδοποιηθεί» από την κυβέρνηση το Κοινοβούλιο.

Σχετική συζήτηση έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή. Βάσει, λοιπόν, της υπάρχουσας πληροφόρησης:

ΠΡΩΤΟΝ, Από την ερχόμενη Δευτέρα θα πρέπει να αναμένεται η κατάθεση του Προϋπολογισμού, με στόχο να ψηφιστεί από την Ολομέλεια έως τις 10 Δεκεμβρίου.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, την μεθεπόμενη εβδομάδα σχεδιάζεται να κατατεθούν προς άμεση ψήφιση τα δύο πολυνομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα, με κατ’ αρχήν σχεδιασμό τουλάχιστον το ένα εξ αυτών να ψηφιστεί ως τις 3 Δεκεμβρίου. Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες και το χρονικό διάστημα που απομένει ως τις διακοπές των Χριστουγέννων και –κυρίως!- έως την επόμενη, κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, σε συνδυασμό με την γνωστή τακτική της κυβέρνησης αναφορικά με την νομοθέτηση, δίνει την αίσθηση πως αμφότερα τα δύο κρίσιμα για την αξιολόγηση σχέδια νόμου θα κατατεθούν με τη μορφή του «Κατεπείγοντος».

ΤΡΙΤΟΝ, ήδη η Βουλή «προετοιμάζεται» να συνεδριάσει στην Ολομέλεια το απόγευμα της προσεχούς Πέμπτης και το επόμενη πρωί, προκειμένου να ψηφίσει το αναμενόμενο – προαναγελθέν νομοθέτημα για τους δημοσίους υπαλλήλους. Δεδομένου ότι το εν λόγω δεν έχει κατατεθεί ως σήμερα το μεσημέρι, θεωρείται ότι επίσης θα έχει τη μορφή Επείγοντος ή Κατεπείγοντος, αν τελικώς κατατεθεί.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ, ήδη τέθηκε προς συζήτηση σήμερα ως «Επείγον» στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2014/94/ΕΕ για την ανάπτυξη Υποδομών Εναλλακτικών καυσίμων, απλοποίηση διαδικασίας, αδειοδότησης και άλλες διατάξεις πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας, και λοιπές διατάξεις», με προοπτική να απασχολήσει σε δύο συνεδριάσεις την Ολομέλεια από το απόγευμα της Τετάρτης 23/12 και στόχο να ψηφιστεί το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Δεκεμβρίου, δηλαδή λίγη ώρα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης για το περί «κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων» νομοσχέδιο.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *