Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Mεταφοράς Tετάρτη και Πέμπτη

 

 

Διήμερο με απεργίες και στάσεις εργασίας περιμένει το επιβατικό κοινό την Τετάρτη και την Πέμπτη σχεδόν σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα. Συγκεκριμένα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί από τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα κλιμακωθούν ως εξής:

Tην Τετάρτη 30 Μαΐου, από τις 10 το πρωί έως και τις 13.00, δεν θα εκτελεστεί κανένα αεροπορικό δρομολόγιο από και προς τα αεροδρόμια όλης της χώρας, λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας που έχουν προκηρύξει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Η Aegean Airlines, η Olympic Air και άλλες αεροπορικές εταιρείες, προχώρησαν ήδη σε ακυρώσεις δρομολογίων και σε αλλαγές των ωρών αναχώρησης αρκετών πτήσεων.

Τα αστικά λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ θα κινηθούν μόνο στο διάστημα από 9:00 π.μ. – 21:00. Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις γραμμές Express του αεροδρομίου.

Σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7.30 π.μ και από τις 21.00 έως τη λήξη βάρδιας, προχωρούν και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι σε Μετρό και Ηλεκτρικό, θα εργαστούν κανονικά, όμως οι συρμοί του Μετρό δεν θα πηγαίνουν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος  Βενιζέλος» και θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Στο σιδηρόδρομο, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του Προαστιακού σιδηροδρόμου της Αθήνας, καθώς και των τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όλη την Ελλάδα, λόγω 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Στο μεταξύ, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια για 24 ώρες, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και την Πέμπτη 31 Μαϊου. Οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, διεκδικώντας την επίλυση χρόνιων κλαδικών αιτημάτων τους.

Σημειώνεται ότι στην απεργία της Πέμπτης θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις γραμμές Express που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο. Επίσης, οι εργαζόμενοι στο Μετρό, που αποφάσισαν να κάνουν στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη των βάρδιών τους, θα εργαστούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Κανονικά αναμένεται να λειτουργήσουν ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το Τραμ.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *