Γεραπετρίτης: «Έτσι θα αφαιρεθούν οι βαθμοί για την πολυϊδιοκτησία»

Νέες διευκρινήσεις για την πολυϊδιοκτησία, η οποία αφορά ΠΑΟΚ και Ξάνθη, από τον Γιώργο Γεραπετρίτη – Τι λέει για διακοπή πρωταθλήματος και ανασχηματισμό.

 

Διευκρινήσεις σχετικά με το πώς θα αφαιρούνται βαθμοί από τις ομάδες που θα κρίνεται από δικαιοδοτικό όργανο ότι βρίσκονται σε καθεστώς πολυϊδιοκτησίας έδωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει παραβίαση αφαιρούνται 5-10 βαθμοί από την τρέχουσα βαθμολογία. Εντός ευλόγου χρόνου όπως προβλέπεται θα πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση όσων παραβίασαν τη διάταξη. Εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση είναι αυτονόητο οτι θα υπάρξει είτε αυτεπαγγέλτως ή από καταγγελία νέα διαδικασία με την οποία θα διαπιστωθεί μη συμμόρφωση και επανάληψη των κυρώσεων» είπε αρχικά ο κ. Γεραπετρίτης.

Εξηγώντας ακόμα περισσότερο τα περί «εύλογου χρόνου» ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «η δικαιοδοτική αρχή θέτει ένα χρονικό πλαίσιο για τον εύλογο χρόνο. Για παράδειγμα μια μεταφορά μετοχών θα πρέπει να γίνεται με το προβλεπόμενο δίκαιο για τις επιχειρήσεις. Δεν θα είναι μια ημέρα, δεν θα είναι και 10 μήνες. Αυτό προβλέπεται από τις γενικές διατάξεις που εφαρμόζονται σε κάθε δικαιοδοτική απόφαση. Θα πρέπει να συμμορφωθούν εντός ευλόγου χρόνου αλλιώς θα υπάρξει επανάληψη ποινής».

Διευκρίνισε, επίσης, ότι «σε μια έννομη τάξη υπάρχει ιεραρχία πηγών. Είναι αυτονόητο ότι αφού υπάρχει νόμος αυτός είναι υπέρτερος κάθε κανονιστικής πράξης». Επανέλαβε ότι «το πλαίσιο το κυρωτικό το επιβάλει η πολιτεία. Να φροντίσουν αυτοί που έχουν ταχθεί να υπηρετούν το ποδόσφαιρο να είναι συμβατοί με τους κανόνες. Υπάρχει σθεναρότατη βούληση για εφαρμογή των κανόνων που φτάνει μέχρι την αποβολή από τις ευρωπαϊκές οργανώσεις».

Τι θα περιλαμβάνει το συνυποσχετικό

Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που είχε με εκπροσώπους της UEFA στην Ελβετία και το συνυποσχετικό που θα υπογραφεί ανάμεσα στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία και την ελληνική κυβέρνηση μέσα στον Φεβρουάριο.

 
 

«Υπάρχει πλήρης συναντίληψη UEFA- ελληνικής πολιτείας ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου γιατί υπάρχει διολίσθηση. H UEFA ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του πρωθυπουργού και μέσα στον Φεβρουάριο θα υπογραφεί το συνυποσχετικό με το οποίο η UEFA θα δεσμεύεται ότι θα υποβάλει έκθεση και προτάσεις για όλα τα ζητήματα του ποδοσφαίρου και η πολιτεία θα δεσμεύεται να υλοποιήσει τις προτάσεις στο μέρος που την αφορούν και ότι παρέχει πολιτική κάλυψη για ό,τι χρειάζεται να γίνει».

«Το συνυποσχετικό θα είναι μνημόνιο διαρκούς συνεργασίας για την παροχή τεχνικής βοήθειας. Θα περιγράφει ότι ίσως και εντός του Μαρτίου η UEFA – και αργότερα η FIFA – θα έρθει με συγκεκριμένες προτάσεις για την αναδιοργάνωση του ποδοσφαίρου. Θα περιλαμβάνουν όλο το φάσμα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Θα είναι τεχνικές έως λεπτομερειακές οι προτάσεις. Θα είναι εξαιρεταικά τεχνικές και ειδικές για οργανωτικά, βια, χειραγώγηση, διαιτησία» διευκρίνισε ακόμα περισσότερο ο υπουργός Επικρατείας. Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «το δικό μας στίγμα είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναστολή ή παραχώρηση προς οποιοδήποτε συμφέρον, επιχειρηματικό ή οπαδικό».

Να υπάρξει ανεξάρτητο σώμα επαγγελματιών διαιτητών

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει αλλαγή στο πρόσωπο του αρχιδιαιτητή , Μέλο Περέιρα, ο κ. Γεραπετρίτης αρχικά απάντησε ότι «το προτεύων δεν είναι το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής της διαιτησίας αλλά το πώς θα οργανωθεί. Πρέπει να αλλάξουν οι δομές».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «η δικιά μου τοποθέτηση, όχι της κυβέρνησης, είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ανεξάρτητο σώμα επαγγελματιών διαιτητών που δεν θα πρέπει να έχει καμία εξάρτηση με τις ομάδες. Να υπάρχει απόλυτη αυτοτέλεια του διαιτητικού φορέα. Η διαιτησία να έχει λόγο στο πώς οργανώνονται τα παιχνίδια. Παντού στην ευρώπη η διαιτησία έχει λόγο στο πώς διαμόρφωνονται οι κανόνες του παιχνιδιού».

Δεν είναι στις προθέσεις μας διακοπή του πρωταθλήματος

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε, ακόμα ότι «δεν είναι στις προθέσεις μας να υπάρξει διακοπή του πρωταθλήματος. Δεν είναι κύρωση αναλογική σε αυτή τη στιγμή» συμληρώνοντας την ίδια στιγμή ότι «στη λύση πάντως για απειλή εξόδου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το είπαμε ρητά στην UEFA και είναι βασική μας τοποθέτηση. O παραβιάζων πληρώνει».

Δεν είναι στις άμεσες προθέσεις του πρωθυπουργού ο ανασχηματισμός

«Δεν αισθάνομαι ότι ο ανασχηματισμός είναι στις άμεσες προθέσεις του πρωθυπουργού» σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης, διευκρινίζοντας ότι «η φάση της αξιολόγησης δεν έχει ολοκληρωθεί» και τονίζοντας ότι «χρειάζεται επαρκής χρόνος για την ανάδειξη του έργου κάθε υπουργού και την επίτευξη των στόχων». Επισήμανε πάντως ότι «εν τέλει είναι στα χέρια του πρωθυπουργού» το όλο θέμα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας «το σχήμα του επιτελικού κράτους έχει δουλέψει εξαιρετικά. Ακόμα δοκιμάζεται, αλλά ήδη έχει παράξει πολλά και γρήγορα αποτελέσματα, ιδίως αυτό τον εκπληκτικό σε όγκο νομοσχέδια».

Πηγή www.fosonline.gr/

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *