Εχω το Playstation4 πρέπει να πάρω το Playstation5;

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν αποκτήσει σχετικά πρόσφατα PS4 και δεδομένου της τιμής του PS5, και ότι η Sony σκοπεύει να βγάζει παιχνίδια γι’ αυτό για καιρό ακόμα, σκέφτονται αν αξίζει η αγορά τους. Φυσικά δεν είναι οι μόνοι που το σκέφτονται καθώς όλοι αναρωτιούνται αν μία τέτοια επένδυση θα αξίζει.

Εμείς λοιπόν αποφασίσαμε να σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, έτσι ώστε να μπορέσετε να αποφασίσετε.

Καταρχάς ο πρόεδρος της Sony, Jim Ryan, έχει ξεκαθαρίσει ότι η εταιρεία δεν σκοπεύει να αφήσει τα narrative-driven games. Ο ίδιος μάλιστα είχε δηλώσει πέρσι ότι για τα επόμενα τρία χρόνια, μπορεί και παραπάνω, το PS4 θα συνεχίσει να έχει exclusives.

Μην ξεχνάτε επίσης και προηγούμενες δηλώσεις οι οποίες έλεγαν ότι ίσως υπάρξει cross-gen play ανάμεσα στις δύο κονσόλες ενώ το σίγουρο είναι πως το DualSense θα είναι συμβατό και με το PS4. Η εταιρεία, λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την κοινότητα που στήριξε την κονσόλα της

Πάμε τώρα στο PS5. Η αλήθεια είναι πως ακόμα η Sony δεν έχει αποκαλύψει την τιμή γιατί περιμένει να δει τι θα γίνει στο στρατόπεδο της Microsoft. To μόνο που έχει πει ο Mark Cerny μέχρι στιγμής(lead system architect του PS5 για όσους δεν τον γνωρίζουν) είναι πως αυτή θα είναι αρκετά ελκυστική δεδομένων των δυνατοτήτων του.

Εξετάζοντας τις διάφορες πηγές βλέπουμε ότι το κόστος κατασκευής της κονσόλας ανέρχεται περίπου στα 450 δολάρια. Όταν το PS4 κυκλοφόρησε κόστιζε 399 δολάρια με αναφορές να υποστηρίζουν ότι η κατασκευή του κόστιζε 381 δολάρια. Αυτό σημαίνει πως το PS5 θα αγγίζει τα 470 δολάρια, ίσως και λίγο παραπάνω. Η τιμή μάλιστα ίσως ανέβει.

Με τον Cerny λοιπόν να υποστηρίζει πως πρόκειται για μία ελκυστική προσφορά σε σχέση με τις δυνατότητες της κονσόλας πάμε να ρίξουμε μία ματιά σε αυτές.

Καταρχάς ξεκινάμε με τον SSD. H Sony έκανε ξεκάθαρο πως με τη νέα της κονσόλα θέλει να μηδενίσει τα loading times εξαλείφοντας έτσι τα loading screens. Πρακτικά λοιπόν δεν θα περιμένετε καθόλου σε περίπτωση που πεθάνετε ή χρησιμοποιήσετε fast travel.

Ας δούμε όμως συγκριτικά τα specs των δύο κονσολών και να τα συγκρίνουμε με τις τιμές τους, έτσι ώστε να έχετε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Προφανώς το συγκεκριμένο άρθρο δεν προσπαθεί να σας πείσει ότι το PS5 είναι καλύτερο από το PS4, εννοείται πως είναι. Το θέμα σε πρώτο βαθμό είναι αν αξίζει να το αγοράσετε, σε περίπτωση που ήδη διαθέτετε PS4(ειδικά αν το αγοράσατε σχετικά πρόσφατα) και σε δεύτερο βαθμό αν δεν είχατε την τελευταία κονσόλα της Sony.

Στόχος μας ήταν να σας παρουσιάσουμε τις διαθέσιμες, μέχρι στιγμής, πληροφορίες, έτσι ώστε να μπορέσετε να πάρετε πιο εύκολα την απόφαση σας. Ελπίζουμε να βοηθήσαμε!

Πηγή https://itechnews.gr/

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →