Περικοπές επικουρικών σε τρεις δόσεις

 

 

Στις 2 Αυγούστου θα αρχίσει ο πρώτος γύρος των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις, ενώ το υπόλοιπο των δικαιούχων δηλαδή περίπου 1.300.000 συνταξιούχοι θα δουν τις περικοπές να εφαρμόζονται από την 1η Σεπτεμβρίου. Ο τρίτος γύρος των περικοπών θα γίνει τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο και θα αφορά στην αναδρομική παρακράτηση των ποσών από την 1η Ιουλίου 2016. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, υπάρχει μια πρακτική – τεχνική δυσκολία στην ΗΔΙΚΑ για να ολοκληρώσει τον επανυπολογισμό όλων των επικουρικών συντάξεων, που είναι 1,6 εκατ, μέσα στις επόμενες ημέρες, δηλαδή πριν από τις πληρωμές του Αυγούστου.

Όπως ανέφερε, από τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεση του με βάση την εφαρμογή του νέου μαθηματικού τύπου που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος 4387/2016, σήμερα υπάρχουν περιπτώσεις συνταξιούχων που ενώ λαμβάνουν κύρια και επικουρική σύνταξη πάνω από 1.300 ευρώ, δεν θα δουν μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.

Σχετικά με την περικοπή του ΕΚΑΣ, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναζητά αντισταθμιστικά μέτρα τα οποία θα προσδιοριστούν την επόμενη εβδομάδα στην συνεδρίαση του ΚΥΣΚΟΙΠ.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *