Παραμορφωμένο πούμα με δόντια στο μέτωπο

 

 

Πούμα που σκοτώθηκε από κυνηγό στην πολιτεία του Άινταχο βρέθηκε να έχει μια πλήρως ανεπτυγμένη σιαγόνα να εξείχε από το μέτωπό του, ανακοίνωσε η τοπική υπηρεσία άγριας ζωής.Οι βιολόγοι της περιοχής δηλώνουν πως δεν έχουν ξαναδεί κάτι τέτοιο,σύμφωνα όμως με την Υπηρεσία Αλιευμάτων και Θηραμάτων τα επιπλέον δόντια δεν αποκλείεται να είναι κατάλοιπο ενός αγέννητου δίδυμου αδελφού.

Τέτοιες περιπτώσεις καταγράφονται σπάνια και στον άνθρωπο, όταν κύτταρα ενός εμβρύου που δεν αναπτύσσεται ομαλά επιζούν μέσα στο σώμα ενός δίδυμου αδελφού για όλη τη ζωή του.

Μια δεύτερη εξήγηση για το περιστατικό στο Άινταχο είναι ότι πρόκειται για τεράτωμα, ένα είδος όγκου που μπορεί να μοιάζει με φυσιολογικούς ιστούς.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η δεύτερη σιαγόνα δείχνει να κοιτάει προς το πίσω μέρος του ζώου, φέρει πλήρως ανεπτυγμένα δόντια και συνοδεύεται από μουστάκια στη μία πλευρά.

Το αιλουροειδές σκοτώθηκε νόμιμα στις 30 Δεκεμβρίου επειδή είχε επιτεθεί σε οικόσιτο σκύλο, ο οποίος επιβίωσε. Το πούμα σκοτώθηκε λίγες ώρες αργότερα από κυνηγό, ο οποίος ήταν υποχρεωμένος να καλέσει εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Θηραμάτων. Τα δόντια στο μέτωπο βρέθηκαν κατά τη νεκροψία.

Το πούμα (Puma concolor), γνωστό και ως κούγκαρ, πάνθηρας ή αμερικανικό λιοντάρι, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αιλουροειδές μετά το τζάγκουαρ (Panthera onca).

Το χειμώνα, πολλά από τα είδη με τα οποία τρέφεται το πούμα, όπως ελάφια και γαλοπούλες, κατεβαίνουν σε μικρότερο υψόμετρο για να προστατευτούν από το ψύχος. Αυτό μπορεί να φέρει το αιλουροειδές κοντά σε κατοικημένες περιοχές και να απειλήσει ανθρώπους, εκτρεφόμενα ζώα και κατοικίδια.

Το πούμα δεν θεωρείται απειλούμενο είδος.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *