Πανικός στην Χίο σε συγκέντρωση κατά των λαθρομεταναστών

Η διαμαρτυρία πολιτών τ απόγευμα της Τετάρτης στη κεντρική πλατεία της Χίου με θέμα προσφυγικό-μεταναστευτικό, στιγματίστηκε από χρήση χημικών των ΜΑΤ.

Η αρχική συγκέντρωση ήταν ειρηνική, ωστόσο, τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν μερίδα των διαμαρτυρομένων αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας με κατεύθυνση τον καταυλισμό του ΔΗΠΕΘΕ και της Σούδας όπου διαμένουν περί τα 1.800 άτομα.

Μόλις οι διαμαρτυρώμενοι επιχείρησαν να σπάσουν τη γραμμή των ΜΑΤ και μέσω της οδού Οινοπίωνος να κατευθυνθούν προς τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών της Σούδας, δημιουργήθηκε ένταση.

Οι διαμαρτυρώμενοι επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο, ρίχνοντάς την κάμερα στο έδαφος και καταφέροντας χτυπήματα στα χέρια του. Μερίδα από το πλήθος ξέφυγε από τον έλεγχο της Αστυνομίας, κυνηγώντας τους δημοσιογράφους οι οποίοι φυγαδεύτηκαν σε γειτονικά καταστήματα από απλούς πολίτες.

Τα ΜΑΤ κατάφεραν με τη χρήση χημικών να συγκρατήσουν το οργισμένο πλήθος,
κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Περίπου 150 άτομα κινήθηκαν στη συνέχεια προς τον καταυλισμό της Σούδας ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών.

Οι μετανάστες αντέδρασαν με συνθήματα, ζητώντας να φύγουν για την Αθήνα, ενώ κάποιοι θερμόαιμοι από τον καταυλισμό πέταξαν πέτρες προς την ομάδα των 150 ατόμων. Οι διαμαρτυρόμενοι προανήγγειλαν νέα πορεία διαμαρτυρίας στην πλατεία Βουνακίου για το απόγευμα της Παρασκευής.

[youtube height=”315″ width=”560″ align=”left|right|none”]https://www.youtube.com/watch?v=qJqL9kToHb8[/youtube]

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *