Μητέρα Μυρτώς: «Όπως φροντίζουν τα προσφυγόπουλα να φροντίσουν και την Μυρτώ»

 

Συνεχίζεται ο «Γολγοθάς» της Μυρτούς και της οικογένειας της, τέσσερα περίπου χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό της Πάρου…
 
Η άτυχη Μυρτώ είχε δεχτεί σεξουαλική κακοποίηση από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς στο νησί της Πάρου, ο οποίος αφού τη βίασε, τη χτύπησε βάναυσα στο κεφάλι, προκαλώντας της πολλαπλά κατάγματα.

Αυτή την στιγμή η Μυρτώ περνάει τον δικό της αγώνα, στο Κέντρο Αποκατάστασης Animus στη Λάρισα.
 
Κατά το παρελθόν έχουμε επισημάνει ότι η οικογένεια χρειάζεται την βοήθεια όλων, προκειμένου να καταφέρει να διαμορφώσει το σπίτι της στην Αθήνα, έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενηθεί σε αυτό η Μυρτώ για να μπορέσει να την πάρει κοντά της η οικογένειά της και φυσικά η Μυρτώ να αλλάξει περιβάλλον και να ανέβει ψυχολογικά, όσο αυτό βέβαια είναι δυνατό.
 
«Το κράτος είναι ανύπαρκτο» λέει η κα Μαρία Κοτρώτσου. «Δυστυχώς δεν μας βοηθάει κανείς. Η Μυρτώ έζησε και το κράτος αυτό δεν μπορεί να το παραβλέπει. Όπως φροντίζουν τα προσφυγόπουλα που έχουν ανάγκη οφείλουν να φροντίσουν και την Μυρτώ. Αν μη τι άλλο ισότητα».
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι θα χρειαστεί ένα ασανσέρ, ράμπα και άλλες προσαρμογές προκειμένου το σπίτι της οικογένειας να γίνει λειτουργικό για ένα άτομο με αναπηρία όπως η Μυρτώ.
 
Η μητέρα της χρειάζεται χρήματα και προσπαθεί να συντηρήσει την όλη κατάσταση από ένα μικρό επίδομα που της δίνει το κράτος. Μολονότι οι κοινοποιήσεις των χρηστών στο διαδίκτυο για οικονομική βοήθεια στη Μυρτώ ήταν στην κυριολεξία χιλιάδες, δεν υπήρξε και το ανάλογο ενδιαφέρον, αφού λίγοι ήταν αυτοί που φτάσανε σε τράπεζα για να βάλουν χρήματα στο λογαριασμό.
 
Σε ερώτηση μας για την κατάσταση της 19χρονη αυτήν την εποχή και αν ισχύουν τα όσα γράφονται σε πανελλαδικά Μ.Μ.Ε, η κα Κοτρώτσου ήταν κατατοπιστική:
 
«Η κόρη μου βρίσκεται στην ίδια κατάσταση, ποτέ λίγο πάνω και πότε λίγο κάτω… Οι γιατροί δεν λένε τίποτε γιατί δεν μπορούν να προβλέψουν κάτι δυστυχώς. Δεν ξέρουν και αυτοί».

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *