Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΑΤΙ ΣΕ ΛΕΒΕΝΤΗ! Τι είπαν στο τηλέφωνο για την συνεργασία

 

 

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή καθώς ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει τα… κουκιά στη Βουλή να έχουν περιοριστεί σε οριακό σημείο, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσε τα πράγματα να γίνουν ακόμα χειρότερα κατά την ψηφοφορία του ασφαλιστικού.Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως έχει αρχίσει ήδη να προσεγγίζει την Ένωση Κεντρώων για το κείμενο των 9 σημείων. Σημειωτέον ότι στο παρελθόν o Βασίκης Λεβέντης είχε δηλώσει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να στηρίξει το κόμμα του τον πρωθυπουργό είναι ο τελευταίος να αποδεχθεί τα εννέα σημεία του κόμματος. «Όποιος είναι πρωθυπουργός εφόσον κάτσει με σοβαρότητα και συζητήσουμε τις θέσεις 9 σημείων του κόμματος και τις αποδεχθεί και υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης δίνω ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς να ζητώ υπουργεία ή ανταλλάγματα» είχε πει χαρακτηριστικά.

Σήμερα λοιπόν ο Βασίλης Λεβέντης, σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Σκάι με αφορμή τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αποκάλυψε ότι με δική του πρωτοβουλία, ο πρωθυπουργός του είπε πως θέλει να έχουν «κατ ιδίαν συνάντηση» για να του εκφράσει τις απόψεις του για τα 9 σημεία. Ο Αλέξης Τσίπρας εκμυστηρευτηκέ στον Βασίλη Λεβέντη πως όχι μόνο είναι ενήμερος για τα 9 σημεία, αλλά τα έχει μελετήσει και θέλει να τα συζητήσει.

Σημειώνεται ότι τα 9 σημεία είναι:

1. Για την απόλυση από τη Βουλή υπαλλήλων που προσλήφθηκαν προκλητικά ως συγγενείς νυν και τέως βουλευτών.

2. Για την επιστροφή στις υπηρεσίες όπου οργανικά ανήκουν, κάθε αποσπασμένου του δημοσίου, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

3. Για τη μείωση κατά 50% του μισθού όλων των αιρετών (από Πρόεδρο Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους, περιφερειάρχες, μητροπολίτες κ.α.).

4. Για την κατάργηση κάθε σύνταξη πέραν της μιας και την αφομοίωση όλων των συντάξεων σε μια, που δεν θα υπερβαίνει τα 1500 ευρώ.

5. Για την αυστηρή απαγόρευση σε κάθε συνταξιούχο που λαμβάνει σύνταξη άνω των 1000 ευρώ μηνιαίως, να εργάζεται.

6. Για τον μέσω ειδικού σχεδίου εντοπισμό, με αναδρομή σε βάθος 10ετίας έρευνα, όλων των αργόμισθων του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, και την απόλυσή τους, ώστε και το Δημόσιο να καθαρίσει και να επιβραβευτούν οι ευσυνείδητοι δημόσιοι υπαλληλοι.

7. Για την κατάργηση συντάξεων όλων των χρηματισάντων σε όλα τα κρατικά αξιώματα αιρετών.

8. Για την κατάργηση όλων των συντάξεων των εύπορων Ελλήνων με ορισμό ως ορίου προς τούτο, το εισόδημα από άλλες πηγές να είναι 3000 ευρώ μηνιαίως και άνω.

9. Για τον ορισμό αμέσως του αριθμού των βουλευτών στους 200 από την επόμενη βουλή και την απαγόρευση να είναι βουλευτής κάποιος για περισσότερα από 12 έτη.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *