Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΤΙΝΤΙΔΩΝ! Διχασμός στην συγκυβέρνηση για τους ντιντίδες

 

 

Διχάστηκαν οι κυβερνητικοί εταίροι με αφορμή το νομοσχέδιο για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.Ο Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές του καταψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο που  θα φέρει η κυβέρνηση στην Ολομέλεια του Σώματος την ερχόμενη εβδομάδα.Παρόμοια στάση κράτησε η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, ενώ η ΝΔ επιφυλάχθηκε προσδιορίζοντας την τελική της στάση από τις αλλαγές που θα κάνει η κυβέρνηση σε έτερα άρθρα του νομοσχεδίου.

Το ΠΑΣΟΚ το υπερψήφισε εκφράζοντας ενστάσεις όπως και η Ένωση Κεντρώων, ενώ το Ποτάμι» αν και αρχικά διατύπωσε ενστάσεις, τελικά το υπερψήφισε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος επιχειρώντας να κάμψει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης -μετά και την άρνηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων- προχώρησε σε αλλαγές επί του νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα κατέστησε σαφές ότι θα φέρει εγκαίρως ρητή διευκρίνιση που θα ξεκαθαρίζει ότι το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν θα περιλαμβάνει τεκνοθεσία.

Επίσης έκανε πίσω στις άδειες των κρατουμένων για εκπαιδευτικούς λόγους.

Ανάφερε ότι για τη χορήγηση της εκπαιδευτικής άδειας επανέρχονται οι διατάξεις όπου προβλέπεται και η σύμφωνη γνώμη του Ανακριτή εκτός του Εισαγγελέα. Στην περίπτωση μεταξύ τους διαφωνία, αποφαίνεται το δικαστικό συμβούλιο των φυλακών.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *