Ο άντρας μου είχε και δεύτερη οικογένεια! Επαθα σοκ

 

Με λένε Αριάδνη και είμαι 41 ετών, με τρία παιδιά ηλικίας 12, 10 και 4 αντίστοιχα. Με τον άνδρα μου  χωρίσαμε πριν από ένα χρόνο  οριστικά. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν το πιο εύκολο διαζύγιο αλλά καταλήξαμε σε αυτό, γιατί δεν πήγαινε άλλο. Εγώ έχω δική μου επιχείρηση με τον πατέρα μου και  ο άντρας μου δούλευε σε μας. Τώρα είναι άνεργος. Τα παιδιά τα έβλεπε αραιά και που. Ώσπου, πριν από δύο μήνες έσκασε η βόμβα. Από  μόνος του, ζήτησε να πάρει τα παιδιά  για ένα Σαββατοκύριακο.

Δόξα σοι ο Θεός λέω, έβαλε μυαλό. Δεν πέρασαν ούτε 4 ώρες από την στιγμή που έφυγαν και τα παιδιά   όρμησαν στο σπίτι αλαλιασμένα. Δεν μου μιλούσαν καθόλου και με κοιτούσαν με μίσος. Με τα χίλια ζόρια μου είπαν ότι ο μπαμπάς  τους, στο σπίτι του, τους παρουσίασε άλλα δύο αδελφάκια  ηλικίας 9 και 5 χρόνων. Τα δικά μου τρελάθηκαν. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν πού ήταν τόσο καιρό αυτά τα παιδιά και πώς γίνεται να έχουν την ίδια περίπου ηλικία και γιατί τον φώναζαν μπαμπά και ποια ήταν αυτή η Σούλα η μαμά τους και γιατί μένανε όλοι μαζί στο ίδιο σπίτι;

Τι να σου πω Βέρα μου. Άσπρισα σε μία νύχτα. Ο μάγκας είχε διπλή ζωή και οικογένεια όλα αυτά τα χρόνια και το είχε δίπορτο χωρίς εγώ να ξέρω τίποτε. Τα παιδιά έγιναν έξαλλα. Αμέσως παρουσίασαν πολλά ψυχοσωματικά  προβλήματα.  Βρέχονται στον ύπνο τους,  πέφτουν και σπάνε χέρια και πόδια και κάθε τρεις και λίγο, είμαστε στο νοσοκομείο.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τώρα τελευταία, όταν έρχεται να πάρει το γιο μου για βόλτα, μου ζητάει  20 ευρώ, γιατί δεν έχει λέει να πιούνε μία πορτοκαλάδα. Μία φορά του έδωσα αλλά το παιδί δεν το κέρασε τίποτα. Επίσης, αν και το διαζύγιο μας έχει βγει, την άλλη δεν την παντρεύεται γιατί δεν θέλει, λέει, σκοτούρες. Μπορείς να μου πεις κάτι Βέρα μου ή να πάω να τον καθαρίσω;

 

Απάντηση

Αν τον καθαρίσεις, θα αφήσεις ορφανά πέντε παιδάκια και εσύ θα πας φυλακή. Τα παιδιά της Σούλας θα έχουν τουλάχιστον την μάνα τους, τα δικά σου θα καταλήξουν στον δρόμο. Οπότε άσε τις ιδέες και τις σκέψεις για ξεκαθαρίσματα  γιατί τώρα έχεις πολλή δουλειά μπροστά σου. Και πρώτα – πρώτα τα παιδιά σου που χρειάζονται επειγόντως ψυχολογική υποστήριξη και βοήθεια.

Με τον καιρό θα χωνέψετε την αχώνευτη συμπεριφορά του πρώην άντρα σου και σιγά – σιγά η κατάσταση κάπως θα ομαλοποιηθεί. Τώρα μέσα στην τρέλα σου δεν συνειδητοποιείς ότι το κλειδί σ’αυτό το κομφούζιο το έχεις εσύ. Πιάσε τα παιδιά σου και ιδιαίτερα τον γιο σου και εξήγησε του, ότι στην ζωή γίνονται μερικές φορές αυτά τα πράγματα και ότι εσένα δεν σε πειράζουν τα παιδιά, αντίθετα είναι καλό να υπάρχουν πολλά αδέρφια, γιατί έτσι έχουμε πολλά δικά μας άτομα αργότερα.

Υποστήριξε τους την Σούλα, όσο και αν θα ήθελες να της στρίψεις το λαρύγγι, που ενώ ήξερε ότι ο άντρας σου ήταν παντρεμένος, πήγαινε και έκανε παιδιά για τον εκβιάζει και να χωρίσει, όπως και έγινε. Πες του ότι είναι μια ταλαιπωρημένη γυναίκα, άνεργη με μικρά παιδιά και δεν ζει καλή ζωή μαζί με τον μπαμπά που και οι δύο είναι άνεργοι. Τέλος πάντων προσπάθησε κάπως να τα κουκουλώσεις και να την παρουσιάζεις λίγο κακομοίρα, μήπως προλάβεις τα χειρότερα στην ψυχή των παιδιών σου.

Έχε συνεχώς το νου σου στον γιο σου γιατί πολύ σύντομα θα αναζητήσει παρέες στο σχολείο και μια αποδοχή που δεν την έχει από τον πατέρα του. Να εύχεσαι να βρει καλές παρέες, γιατί διαφορετικά το έχασες το παιδί. Και πάνω εδώ θέλω να σου πω, ότι αν τα 20 ευρώ είναι προϋπόθεση για να πάει ο άντρας σου βόλτα τον γιό σου και να τον βλέπει τακτικά, είναι προτιμότερο να τα δίνεις. Μα θα μου πεις ‘’θα τον χαρτζιλικώνουμε κιόλας για να πει το παιδί του βόλτα;’’

Εδώ θα σου θυμίσω ότι για να φτάνει ένας άντρας να σου ζητάει λεφτά μάλλον τον έχεις μάθει εσύ έτσι. Υπάλληλο τον είχατε στο μαγαζί σας και τον πληρώνατε. Τον παντρεύτηκες προφανώς για τα ωραία του μάτια. Ο άνθρωπος βολεύτηκε, του άρεσε η άνετη ζωή, απλώς βρέθηκε στην ζωή του η Σουλίτσα, η οποία καλοπέρναγε και αυτή και θέλησε να δέσει τον γάιδαρο της σε ξένο περιβόλι. Και τώρα πληρώνει το μερίδιο της. Γιατί μην μου πεις ότι καλοπερνάει και αυτή; Ή ότι δεν τρώει επίσης κέρατο;

Το ζητούμενο όμως παραμένεις εσύ. Όσο πιο άνετα και χαλαρά το πάρεις και το δείχνεις κιόλας, τόσο πιο γρήγορα θα το ξεπεράσεις. Ο πρώην σου,  είναι ένα νούμερο που δεν υπολογίζει κανέναν. Αμολάει τα παιδιά,  τα αφήνει στο έλεος του θεού και αδιαφορεί για όλα. Ε και; Ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος. Την επόμενη φορά που θα ξανάρθει σπίτι ο άντρας σου, δώστου ένα κέικ να πάει στα άλλα παιδιά του.

Με λίγα λόγια προσπάθησε να βγάλεις την έχθρα και την κακία από την όλη κατάσταση. Αυτόν τον άνθρωπο τον έχεις ανάγκη για να υπάρχει σαν σκιά κοντά στα παιδιά σου. Μην αφήνεις κανέναν καλοθελητή να τον βρίζει και να σου λέει λόγια συμπάθειας. Θα τους κόβεις τον βήχα και θα λες «έλα μωρέ όλα παιδιά του θεού είναι’». Όταν περάσει η μπόρα, προσπάθησε να συνέλθεις και σαν γυναίκα και να μην το βάλεις κάτω. Αν αυτός είχε τέτοια ελεεινή συμπεριφορά μέσα στον γάμο σας δεν φταις εσύ, ούτε και όλοι οι άντρες είναι σαν και αυτόν. Σου εύχομαι γρήγορα να ξαναφτιάξεις την ζωή σου.

Πηγή pasmina.gr

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *