Νέα αναβολή στη φορολόγηση των αγροτών για την άνοιξη

 

 

Το ασφαλιστικό μπορεί να κυριαρχεί στην επικαιρότητα και να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης (και των θεσμών) για το νέο έτος, όμως το αγροτικό αποτελεί στην πραγματικότητα μεγαλύτερο πολιτικό αγκάθι για το Μαξίμου.Και αυτό καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, η φορολόγηση των αγροτών που ήδη είχε μετατεθεί από το φθινόπωρο για τις αρχές του 2016, αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι βουλευτές της επαρχίας θα έρθουν αντιμέτωποι με ισχυρές πιέσεις από ψηφοφόρους τους.

Το ίδιο άλλωστε είχε συμβεί και με τους βουλευτές της ΝΔ επί κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου: Μέτρα φορολόγησης των αγροτών πέρασαν πολύ πιο δύσκολα από ό,τι άλλες ρυθμίσεις. Επιπλέον οι αγρότες -στους οποίους το ΚΚΕ έχει ισχυρή συνδικαλιστική εκπροσώπηση- έχουν τη δυνατότητα κινητοποιήσεων που οπωσδήποτε φέρνουν σε δύσκολη θέση οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Για αυτό σύμφωνα με πληροφορίες η Αθήνα σχεδιάζει να μεταθέσει εκ νέου την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου όσον αφορά στη φορολόγηση των αγροτών για την άνοιξη και συγκεκριμένα για Απρίλιο Μάιο. Οι δανειστές φέρονται κατ’ αρχήν να μην έχουν αντιρρήσεις στην απόφαση αυτή, προκειμένου το Μαξίμου να μην έχει να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα ασφαλιστικό και αγροτικά.

Και ναι μεν ως προς το ασφαλιστικό θα υπάρξουν ισχυρές πιέσεις από τα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τους ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες, προς τα αδελφά κόμματα τους εν Ελλάδι, δηλαδή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να στηρίξουν την όποια συμφωνία υπάρξει (άλλο που για λόγους πολιτικής επιβίωσης τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης αποκλείουν να ψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο και θα προσανατολιστούν εκ των πραγμάτων στην αποχή που διευκολύνει την ψήφιση του ασφαλιστικού με 120), όμως ως προς το αγροτικό, η Αθήνα δεν μπορεί να περιμένει χείρα βοηθείας από το εξωτερικό για να περάσει τα μέτρα.

Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου ως προς το κομμάτι της φορολόγησης των αγροτών ακυρώνεται, απλώς αναβάλλεται μέχρι να περάσουν τα δύσκολα του ασφαλιστικού και με την ελπίδα ότι εν τω μεταξύ θα έχουν υπάρξει και ορισμένες θετικές εξελίξεις και δυνατότητα αντιστάθμισης των δυσάρεστων μέτρων με την ταυτόχρονη προώθηση άλλων ευνοϊκών ρυθμίσεων.

 

Σχετικό περιεχόμενο

Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%
Νέα μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13% ανακοίνωσε πριν από λίγο ο...
Read more
Πότε θα πληρωθεί το επίδομα του παιδιού
Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η τέταρτη...
Read more
Αυξήσεις φωτιά στα αγαθά σούπερ μάρκετ
Σε δύσκολο γρίφο αναδεικνύεται το θέμα των ανατιμήσεων για την κυβέρνηση, η...
Read more
Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις – Έρχεται νέα ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση της κυβέρνησης...
Read more
ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.