ΠΑΓΙΔΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ! Έξαλλος ο Βλαδίμηρος με την απόφαση της συμμαχίας

 

 

Την πόρτα στο Μαυροβούνιο για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ άνοιξαν χθες οι Υπουργοί Εξωτερικών της Συμμαχίας σήμερα δεύτερη και τελευταία μέρα της συνόδου στις Βρυξέλες.Η κίνηση αυτή είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει την οργή της Μόσχας ενώ έρχεται σε μία στιγμή που οι σχέσεις της Μόσχας με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν είναι οι καλύτερες λόγω της κρίσης με την Τουρκία.

Αν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη ευοδωθούν τότε το Μαυροβούνιο που βομβαρδίστηκε από το ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας θα γίνει το 29ο μέλος του ΝΑΤΟ. Αυτό σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Μεσογείου από την Πορτογαλία μέχρι την Τουρκία με την εξαίρεση 20 χιλιομέτρων που ανήκουν στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Παράλληλα το Μαυροβούνιο ελπίζει ότι θα πετύχει και την ένταξή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχοντας λάβει το χαρακτηρισμό της υποψήφιας προς ένταξη χώρας από το 2010 μόλις τέσσερα χρόνια αφότου αποσχίστηκε από τη Σερβία.
Το Σεπτέμβριο ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι πιθανή διεύρυνση που θα περιλαμβάνει το Μαυροβούνιο, τα Σκόπια και τη Βοσνία είναι μία ανεύθυνη πολιτική.
Την Ελλάδα στην υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ εκπροσώπησε ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς ο οποίος στο περιθώριο της συνόδου συναντήθηκεμε τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *