Να μην προβάλλουν καθόλου την χρυσή αυγή ζητάει η ΚΕΕΡΦΑ

Έκκληση να σταματήσει η παροχή διευκολύνσεων προς τη Χρυσή Αυγή λόγω της προεκλογικής περιόδου απευθύνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

«Είναι απαράδεκτο να δίνονται διευκολύνσεις στη Χρυσή Αυγή λόγω της προεκλογικής περιόδου, όπως τηλεοπτική κάλυψη, περίπτερα, ανοιχτές συγκεντρώσεις», παρατήρησε σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο Πέτρος Κωνσταντίνου από το ΚΕΕΡΦΑ και ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα, ιδίως της Αριστεράς, να μην βοηθήσουν την επανανομιμοποίηση της οργάνωσης, που θα προσπαθήσει να τη χρησιμοποιήσει ενόψει της επανέναρξης της δίκης της.

 

Η ΚΕΕΡΦΑ έδωσε στη δημοσιότητα μία λίστα με 20 χαρακτηριστικές καταδικαστικές αποφάσεις στελεχών, μελών και εμπλεκόμενων με τη Χρυσή Αυγή, από την καταδίκη δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής (Δημήτριου Ζαφειρόπουλου και Χαράλαμπου Κουσουμβρή) από το Εφετείο Αθηνών το 2003 για επίθεση σε βάρος μελών αριστερής οργάνωσης μέχρι την πιο πρόσφατη απόφαση του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά για καταδίκη στελεχών της Χρυσής Αυγής για επίθεση σε μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά.

 

«Οι αποφάσεις αυτές δίνουν την εικόνα της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης και καταδεικνύουν ότι δεν πρέπει να δοθούν τα δικαιώματα που ζητάει η Χρυσή Αυγή σαν -σε εισαγωγικά- νόμιμο πολιτικό κόμμα», όπως εξήγησε ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, μέλος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

 

«Οι αποφάσεις αυτές αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Χρυσή Αυγή έχει εγκληματήσει συστηματικά στα πλαίσια της δράσης της κατά αριστερών και μεταναστών και θεωρούμε ότι οποιαδήποτε ενίσχυση της εγκληματικής οργάνωσης με προβολή των θέσεών της συνιστά ενίσχυση της εγκληματικής της δράσης», προσέθεσε ο κ. Καμπαγιάννης.

 

Ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας «Η ενότητα», Τζαβέντ Ασλάμ παρατήρησε από την πλευρά του ότι από την περασμένη εβδομάδα έρχονται διαρκώς καταγγελίες για νέες επιθέσεις σε μετανάστες κυρίως στο Μενίδι, ενώ σημείωσε ότι σε κάθε προεκλογική περίοδο εντείνονται οι επιθέσεις εναντίον μεταναστών.

Η ΑΔΕΔΥ, η ΚΕΕΡΦΑ και ο δήμος Κορυδαλλού διοργανώνουν αντιφασιστική συγκέντρωση αύριο, στις 8 π.μ, έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, με αφορμή την επανέναρξη της δίκης στελεχών της Χρυσής Αυγής. Συγκέντρωση θα διοργανώσει η ΚΕΕΡΦΑ και την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, ζητώντας να ματαιωθεί η προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα προεκλογική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *