Μουζάλας: Ξαναφέρνουμε πρόσφυγες από τη Γερμανία στην Ελλάδα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΩΣ «ΒΟΛΙΚΗ ΛΥΣΗ»Σάλο προκαλούν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος, μιλώντας στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD, ομολόγησε την επαναπροώθηση από τη Γερμανία προς την Ελλάδα συνολικά 392 προσφύγων, εφαρμόζοντας πιστά τον Κανονισμό του Δουβλίνου, ο οποίος, όμως, για τις άλλες χώρες της Ευρώπης των 27 παραμένει ανενεργός!

 

«Πριν από λίγες μέρες εγκρίναμε μικρό αριθμό επιστροφών προσφύγων από τη Γερμανία και μερικές άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Κανονισμού του Δουβλίνου. Οι γερμανικές και ελληνικές αρχές ασύλου έχουν αναλάβει την εφαρμογή της διαδικασίας. Υπήρχε πίεση από χώρες της ΕΕ να αρχίσουμε να αποδεχόμαστε και πάλι επαναπροωθήσεις. Κατανοώ ότι οι κυβερνήσεις θέλουν να δείξουν στους πολίτες ότι κάνουν κάτι. Γι’ αυτό θέλω να τις βοηθήσω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας στο ARD, σε μια συνέντευξη που θα μεταδοθεί το βράδυ της Δευτέρας (07/08/2017).

Η επαναπροώθηση στην Ελλάδα, την πρώτη χώρα εισόδου των συγκεκριμένων προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφορά άτομα που συνέχισαν το ταξίδι τους από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ μετά το Μάρτιο του 2017.

Επί της ουσίας ο κ. Μουζάλας έρχεται να επιβεβαιώσει το αυτονόητο, ότι για τους Ευρωπαίους εταίρους μας η Ελλάδα είναι η «βολική κι εύκολη λύση», η πλέον πρόσφορη χώρα, για να καταστεί μια μεγάλη «αποθήκη» ανθρωπίνων ψυχών!

Όσο για το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «Μέχρι τις 31/7/2017 κατατέθηκαν στις ελληνικές αρχές συνολικά 392 αιτήσεις. Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες επαναπροώθησης στην Ελλάδα εξαρτώνται από τις ελληνικές αρχές». Η δήλωση αυτή δόθηκε ως απάντηση σε σχετικό ερώτημα του ARD και επισημαίνεται ότι το Βερολίνο υιοθετεί τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (8/12/2016), με την οποία είναι πλέον εφικτή, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, η επιστροφή προσφύγων στην Ελλάδα.

 
 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *