Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Τα λάθη που οδήγησαν στην «τραγωδία της Θεσσαλονίκης» με τα δεκάδες θύματα του κορωνοϊού ζητά να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη, ο δικηγόρος Νικόλαος Διαλυνάς. Σε μήνυση, που κατέθεσε στο Tμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ο κ. Διαλυνάς παραθέτει στοιχεία για την ανεξέλεγκτη διασπορά της πανδημίας και διατυπώνει το αίτημα για απόδοση ευθυνών, εφόσον προκύψουν.

Η μήνυση είναι κατά παντός υπευθύνου για τις πράξεις αλλά κυρίως τις παραλείψεις που οδήγησαν στη ραγδαία εκτίναξη της εξάπλωσης του κορωνοιού, κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Διαλυνάς χαρακτηρίζει στη μήνυσή του τη Θεσσαλονίκη ως «ανοχύρωτη πόλη» καθώς με την ανοχή των αρχών «τα μέτρα που λαμβάνονταν, βρίσκονταν διαρκώς ένα βήμα πίσω, ακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα, αντί να “διαβάσουν” και να προλάβουν την εκθετική τάση” με αποτέλεσμα χιλιάδες Θεσσαλονικείς να προσβληθούν από τον Covid-19 και δυστυχώς αρκετοί απ’ αυτούς να χάσουν ακόμη και τη ζωή τους.

«Μετά από έρευνες, διασυλλογή στοιχείων, περίπου 2 μηνών, συγκεντρώσαμε ικανό υλικό το οποίο περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, video, άρθρα και μαρτυρίες που καταδεικνύουν ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων και αρχών για την ξέφρενη και ανεξέλεγκτη αυξητική πορεία της εξάπλωσης του κορωνοιού στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε ολόκληρο τον Νομό» επισημαίνει ο κ. Διαλυνάς στο Thesstoday.gr.

«Αυτά τα οποία ζήσαμε όλοι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, δεν μπορούσαν να μας αφήσουν ασυγκίνητους. Περίμενα να αντιδράσει κάποιος απ’ αυτούς που θεσμικά έπρεπε να αντιδράσουν και να ψάξουν. Κανείς δεν το έκανε. Οι συνεχείς θάνατοι, ο τρόμος που επικράτησε στην πόλη αλλά και οι αλόγιστες και παράνομες πράξεις αρκετών πολιτών ήταν τόσο κραυγαλέες που θεώρησα ότι δεν μπορούσα πλέον να μείνω άπραγος. Συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, προσβάλλονταν από τον ιό και δυστυχώς, κάποιοι απ’ αυτούς πέθαναν εντελώς μόνοι και αβοήθητοι. Αυτοί οι οποίοι άφησαν και επέτρεψαν να γίνει η Θεσσαλονίκη η «πρωτεύουσα του κορωνοιού» στην Ελλάδα, μαζί με αυτούς που την έκαναν, θα τιμωρηθούν» κατέληξε

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →