Μάστιγα τα Μνημόνια, αριστερά και δεξιά: Σοκαριστικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την αύξηση των αυτοκτονιών

H 10η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα κατά της αυτοκτονίας. Στην Ελλάδα των μεγαλοκαναλαρχών και των προδοτικών πολιτικών, η 10 Σεπτεμβρίου είναι μια ημέρα μετά το debate των πολιτικών αρχηγών, μια ημέρα που όλοι τους μετράνε τα ποσοστά τηλεθέασης, τις ερωτήσεις τους, τις απαντήσεις τους, την δημοτικότητά τους και ποιο εν τέλει θα είναι το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου. Πέραν όμως των αριθμών αυτών, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι αριθμοί, αυτοί των στατιστικών που μετρούν τα τελευταία χρόνια την εκτίναξη των ποσοστών αυτοκτονίας, από πολιτικές λιτότητας και προδοσίας.

 

Άλλωστε, τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ είναι πέρα για πέρα αποκαρδιωτικά καθώς ο αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα από αυτοκτονίες, ανήλθε σε 508 για το έτος 2012, έναντι των 477 το 2011 (αύξηση 7%). Τα χρόνια που ακολούθησαν, αυτά μιας βαθύτερης ύφεσης που είχε αντίκτυπο σε όλους τους τομείς του κράτους και στους ίδιους τους συμπατριώτες μας, δόθηκαν στην δημοσιότητα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ΜΟΝΟΝ οι περιπτώσεις αυτοκτονίας που αποτράπηκαν από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ανέρχονται για το έτος 2014 στις 261.

Και ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα και οι δημοσκοπικές εταιρείες παίρνουν κυριολεκτικά φωτιά για το ποιο θα είναι το πρώτο και ποιο δεύτερο κόμμα την νύχτα της 20ής Σεπτεμβρίου, το Κέντρο Πρόληψης Αυτοκτονίας “Κλίμακα” μας ενημερώνει ότι πρώτος παράγοντας που ευθύνεται για την αύξηση αυτοκτονιών είναι η ανεργία και δεύτερος η καθυστέρηση αποπληρωμής των δόσεων και των δανείων.

 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει πως ο δείκτης παγκόσμιας θνητότητας είναι 16 άτομα ανά 100.000, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε 40 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος αυτοκτονεί ενώ το 75% των αυτοκτονιών αφορούν μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος χώρες. Ενώ καταλήγει πως η πρόληψη απαιτεί παρεμβάσεις καινοτόμες και μεγάλου εύρους από τον τομέα της υγείας  ως την εκπαίδευση, την απασχόληση, τη δικαιοσύνη, τη θρησκεία, τη νομολογία, την πολιτική και τα ΜΜΕ.

41 χρόνια ήταν αρκετά όλοι αυτοί οι τομείς να καταστραφούν και να παραδοθούν στο έλεος πολιτικών και προσωπικών συμφερόντων. 41 χρόνια ήταν αρκετά ώστε ένα κράτος με κοινωνική μέριμνα να αποκατασταθεί με ένα πελατειακό κράτος, που αδιαφορεί για το μέλλον των παιδιών του.

Οι ηθικοί αυτουργοί, λοιπόν, κρύβονται μέσα σε κολλαρισμένα πουκάμισα, σε φακελάκια και καδραρισμένα πτυχία, σε υπερπολυτελή αυτοκίνητα ή και ταξί απολαμβάνοντας με τα της “οικοδέσποινας” τις δερμάτινες καρέκλες τους στα δελτία των 8.

Ένα σάπιο σύστημα που προωθεί τον θάνατο έναντι της Ζωής καταρρέει μπροστά μας, ας γίνουμε εμείς αυτοί που στα συντρίμμια τους θα οικοδομήσουμε μια νέα Κοινωνία, μια νέα Ελλάδα. Ας μην τους επιτρέψουμε να γίνουμε μειοψηφία μέσα στην ίδια μας την Πατρίδα.

Μαρία Τσιορλίνη

 

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *