Λευκάδα! Ένα νησί απαράμιλλης ομορφιάς με οδική πρόσβαση

 

 

Η  περιήγηση στο νησί αρχίζει από την πλωτή γέφυρα συνεχούς ροής που ενώνει τη Λευκάδα με την υπόλοιπη Ελλάδα, την οποία διασχίζετε δωρεάν, και αποτελεί την οδική σύνδεση του νησιού. Ένας δρόμος μέσα  στη θάλασσα 1800 μ. περίπου οδηγεί από την γέφυρα στην πόλη της Λευκάδας. Δεξιά είναι η λιμνοθάλασσα με την περίφημη αμμουδιά του Άϊ Γιάννη και της Γύρας, με τους χαρακτηριστικούς ανεμόμυλους. Αριστερά ο δίαυλος οδηγεί τα πλοία στην ανατολική πλευρά όταν η γέφυρα ανεβαίνει.

Το  Ιστορικό  Κέντρο  της πόλης είναι γραφικό και όμορφο  με τα πολύχρωμα ξύλινα σπίτια και τα πλακόστρωτα  σοκάκια. Το καλοκαίρι τα στενά πλημμυρίζουν από τις μυρωδιές των αμέτρητων λουλουδιών στα γραφικά μπαλκόνια. Ευχάριστη είναι η βόλτα στον πεζόδρομο της κεντρικής  αγοράς με τα πολλά μαγαζιά  και τα  καφέ που υπάρχουν στη δυτική παραλία του νησιού, δίπλα στο βενετσιάνικο κανάλι, όπου μπορεί ο επισκέπτης να χαρεί το μαγικό ηλιοβασίλεμα  στη Γύρα. Ρομαντικά είναι τα βράδια του καλοκαιριού στις γραφικές ταβέρνες μέσα στα στενά σοκάκια με τον ήχο της κιθάρας και της καντάδας.

Οι πανέμορφες παραλίες του νησιού (ιδίως στην δυτική πλευρά), όπως Πευκούλια, Άγιος Νικήτας, Μύλος, Κάθισμα, Γυαλός, Εγκρεμνοί, Πόρτο-Κατσίκι, Άγιος Ιωάννης θα σας ενθουσιάσουν. Θα βρείτε επίσης όμορφα παραδοσιακά ορεινά χωριά (Καρυά, Δρυμώνας, Εξάνθια, Εγκλουβή, Αθάνι κ.α.), αλλά και παραθαλάσσια (Άγιος Νικήτας, Βασιλική, Νυδρί, Λυγιά κ.α.)

Δεν πρέπει να παραλείψουμε τους μαγευτικούς καταρράκτες που βρίσκονται στο Νυδρί. Ένα μέρος απόλυτης ηρεμίας και ομορφιάς που θα σας θυμίσει έργο τέχνης και θα σας γεμίσει εικόνες.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *