Ξεχάστε τους! Μετά το ασφαλιστικό έρχεται το τέλος…

 

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνει πως της είναι αδύνατον να διαχειριστεί την κατάσταση κι αυτό φαίνεται ακόμη κι απο τις τελευταίες δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου κυρίας Όλγας Γεροβασίλη που κάνοντας ακόμη αντιπολίτευση δηλώνει τα εξής:«Ότι απευθύνονται σε λωτοφάγους επικαλούμενοι το περίφημο “mail Χαρδούβελη”, το οποίο ούτε ως βάση συζήτησης δεν έγινε αποδεκτό, ενώ ταυτόχρονα πίεζαν με όλους τους τρόπους να δεχτούμε το καταστροφικό “πακέτο Γιούνκερ” του καλοκαιριού». «Να τους θυμίσουμε εμείς λοιπόν» , τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, τις περικοπές που επέβαλαν την προηγούμενη πενταετία μία προς μία:

-Το 2010 κόπηκαν τα επιδόματα αδείας και εορτών για 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους. Αντικαταστάθηκαν από «βοηθήματα» των 200-400 ευρώ.

-Έγιναν μειώσεις 3 ως 10% για παροχές πάνω από 1.400 ευρώ.

-Το 2011 επιβλήθηκε Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης και μειώθηκαν εκ νέου 3 ως 14% οι συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ. Η Ειδική Εισφορά επεκτάθηκε στις επικουρικές άνω των 300 ευρώ με μειώσεις 3 ως 10%.

-Αυστηροποιήθηκαν περαιτέρω τα εισοδηματικά κριτήρια του ΕΚΑΣ, με αποτέλεσμα να το χάσουν οριστικά χιλιάδες συνταξιούχοι.

-Την ίδια χρονιά επιβλήθηκαν νέες μειώσεις 6 ως 14% από την αύξηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης.

-Έγινε επιπλέον παρακράτηση 6 ως 10% στους συνταξιούχους του Δημοσίου κάτω των 60 ετών με σύνταξη άνω των 1.700 ευρώ.

-Κουρεύτηκε το 40% της κύριας σύνταξης πάνω από 1.000 ευρώ για συνταξιούχους κάτω των 55 ετών. Επιβλήθηκε νέο κύμα μειώσεων 30% στις επικουρικές συντάξεις του ΕΤΕΑΜ άνω των 150 ευρώ.

-Το 2012 μειώθηκαν κατά 12% όλες οι συντάξεις του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ άνω των 1.300 ευρώ. Περικόπηκαν ξανά κατά 10 ως 20% οι επικουρικές άνω των 250 ευρώ.

-Μειώθηκε 5 ως 20% το άθροισμα κύριων, επικουρικών συντάξεων και μερίσματος.

-Μετά το 2012 μειώθηκαν ξανά κατά 5,2% όλες οι επικουρικές συντάξεις.

Όπως σας έχει αναφέρει το pame.gr και σε προηγούμενα άρθρα του αναμένεται να είναι η αρχή του τέλους της εν λόγω κυβέρνησης αφού ο κόσμος πλέον έχει καταλάβει πολύ καλά πως μπορεί μόνο να αντιπολιτεύεται και οχι να διαπραγματεύεται το καλό των Ελλήνων και της χώρας. 

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *