Ξεσκόνισμα των λογαριασμών θα κάνουν οι εφορίες τις επόμενες μέρες

«Πρεμιέρα» κάνουν τις επόμενες ημέρες οι εφορίες με το άνοιγμα και το «ξεσκόνισμα» όλων των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών, σε βάθος δεκαετίας, για τους υπόχρεους που μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτικών αρχών, με στόχο να διαπιστωθούν αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων.

Η απόφαση του υπηρεσιακού αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη τέθηκε σε εφαρμογή από τις 15 τρέχοντος και ήδη έχουν αρχίσει να αποστέλλονται από τις φορολογικές αρχές αιτήματα για το άνοιγμα τραπεζικών καταθέσεων με ποσά πρωτίστως άνω των 100.000 ευρώ.

Στο μεταξύ ο κ. Αλεξιάδης, από τις εγκαταστάσεις του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη, προέβη σε νέες διαβεβαιώσεις περί αναβάθμισης του ΣΔΟΕ, με μεγάλες οργανωτικές αλλαγές, σημαντική ενίσχυσή του και ανάδειξή του σε πρότυπη ελεγκτική υπηρεσία. Ερωτηθείς για τη λίστα Λαγκάρντ, επανέλαβε ότι παραγράφεται στις 31 Δεκεμβρίου 2015, ωστόσο, υπάρχουν επιλογές, τις οποίες η παρούσα ηγεσία θα υποβάλει στη νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τόνισε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε να παραγραφεί.

Περαιτέρω, αναφορικά με τους ελέγχους των καταθέσεων ανέφερε ότι ο προαναφερόμενος νόμος (Ν. 4336/2015) δίνει νέες δυνατότητες ελέγχου. Κατά τον ίδιο, πάντως, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε όσοι έχουν νόμιμα φορολογημένα χρήματα στους λογαριασμούς τους, αλλά όσοι έκλεβαν, ενώ επεσήμανε ότι στο στόχαστρο δεν τίθενται τα μικρά ποσά, ούτε «τα μικρά και μεσαία ψάρια».

Ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επεσήμανε επίσης ότι υπάρχει έτοιμο νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων, το οποίο όμως θα πρέπει να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση και ότι θα ακολουθήσει το Περιουσιολόγιο, ενώ τόνισε εκ νέου την ανάγκη παροχής κινήτρων για την επιστροφή των χρημάτων στο τραπεζικό σύστημα, προτείνοντας ως σχετικό κίνητρο την εξαίρεση των χρημάτων που θα επιστραφούν από τα capital controls.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *