Θα αγοράσουν Κινέζοι τον Παναθηναικό;

Μια είδηση… βόμβα για τον Παναθηναϊκό και το μέλλον του κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες και βάζει… φωτιά στο ρεπορτάζ του τριφυλλιού εν μέσω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Άποψης, κονσόρτσιουμ κινέζικων εταιρειών είναι κοντά στο να αγοράσει την ΠΑΕ και μάλιστα το deal θα είχε ολοκληρωθεί τον περασμένο Ιανουάριο, αν δεν είχαν μεσολαβήσει τα γεγονότα με τον κορωνοϊό στην Κίνα. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, ο σχεδιασμός για τον Παναθηναϊκό προβλέπει κατασκευή νέου υπερσύγχρονου γηπέδου και κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων παγκοσμίου βεληνεκούς, ενώ αναμένονται και κινήσεις που θα αλλάξουν το στάτους του συλλόγου.

Οι Κινέζοι φέρονται να έχουν πάρει τη συγκατάθεση της UEFA και από την κινέζικη κυβέρνηση για την απόκτηση συνολικά τεσσάρων συλλόγων στην Ευρώπη και ένας απ’ αυτούς είναι ο Παναθηναϊκός, στον οποίο μάλιστα έχουν δώσει προτεραιότητα.

Μία εκ των κινεζικών εταιρειών αποτελεί μεγάλο brand name στην αθλητική ένδυση, καθώς και στις κατασκευές γηπέδων και αθλητικών εγκαταστάσεων και θεωρούν οι Κινέζοι πως η γρήγορη κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων παγκοσμίου βεληνεκούς, θα αποτελούν πόλο έλξης για κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες.

Στο ίδιο δημοσίευμα, μάλιστα, αναφέρεται πως η ολοκλήρωση του deal, βάσει και των εξελίξεων με τον κορωνοϊό, αναμένται προς το τέλος του ερχόμενου Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

Πηγή: iapopsi.gr

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →