Σε σοβαρό κίνδυνο η υγεία του Κιν Γιονκ μετά από επέμβαση χειρουργική

(CNN)Οι ΗΠΑ παρακολουθούν πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι ο αρχηγός της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un , κινδυνεύει σοβαρά μετά από προηγούμενη χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ με άμεση γνώση.

Μια δεύτερη πηγή που είναι εξοικειωμένη με τις πληροφορίες είπε στο CNN ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις εκθέσεις για την υγεία του Κιμ.
Ο Κιμ έχασε πρόσφατα τον εορτασμό των γενεθλίων του παππού του στις 15 Απριλίου, γεγονός που προκάλεσε εικασίες για την ευημερία του. Είχε δει τέσσερις μέρες πριν από αυτήν σε κυβερνητική συνάντηση.
Ένας άλλος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε στο CNN τη Δευτέρα ότι οι ανησυχίες για την υγεία του Κιμ είναι αξιόπιστες, αλλά η σοβαρότητα είναι δύσκολο να εκτιμηθεί.
Η Daily NK, μια διαδικτυακή εφημερίδα που εδρεύει στη Νότια Κορέα και επικεντρώνεται στη Βόρεια Κορέα, αναφέρει ότι ο Kim σύμφωνα με πληροφορίες έλαβε διαδικασία καρδιαγγειακού συστήματος στις 12 Απριλίου.

Ο Κιμ έλαβε τη διαδικασία του καρδιαγγειακού συστήματος λόγω του “υπερβολικού καπνίσματος, της παχυσαρκίας και της υπερβολικής εργασίας”, σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων, και τώρα λαμβάνει θεραπεία σε μια βίλα στην κομητεία Hyangsan μετά από τη διαδικασία του.

Αφού αξιολόγησε ότι η κατάσταση του Κιμ είχε βελτιωθεί, το μεγαλύτερο μέρος της ιατρικής ομάδας που τον αντιμετώπισε επέστρεψε στην Πιονγκγιάνγκ στις 19 Απριλίου και μόνο ένα μέρος αυτών παρέμεινε για να επιβλέπει την κατάσταση ανάρρωσής του, σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων. Το CNN δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την αναφορά.

Μια πηγή της Νότιας Κορέας δήλωσε στο CNN τη Δευτέρα ότι οι κορυφαίοι ηγέτες της χώρας γνωρίζουν πολύ καλά αναφορές σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Κιμ, αλλά δεν μπορούν να επαληθεύσουν ανεξάρτητα λεπτομέρειες που δημοσιεύθηκαν από την Daily NK. Η πηγή αναγνώρισε ότι τα ζητήματα του Κιμ που σχετίζονται με το βάρος και το κάπνισμα είναι γνωστά, αλλά κατέστη σαφές ότι περιμένουν περισσότερες πληροφορίες.
Το Προεδρικό Μπλε Σπίτι της Νότιας Κορέας δήλωσε σε δήλωση που παρέχεται σε δημοσιογράφους ότι δεν έχουν τίποτα να επιβεβαιώσουν σχετικά με αναφορές για την υγεία του Κιμ και ότι δεν έχουν εντοπιστεί “ασυνήθιστα σημάδια” στη Βόρεια Κορέα.

Το Υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας και το Υπουργείο Άμυνας έδωσαν «κανένα σχόλιο».
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών αρνήθηκαν να σχολιάσουν όταν έφτασαν στο CNN τη Δευτέρα. Το CNN απευθύνθηκε επίσης στη CIA και στο Υπουργείο Εξωτερικών για σχόλια.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι των ΗΠΑ απευθύνθηκαν σε εμπειρογνώμονες της Βόρειας Κορέας – ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν μελετήσει το καθεστώς Κιμ – για να μιλήσουν για προγραμματισμό έκτακτης ανάγκης, ανέφερε στο CNN μια τρίτη πηγή που είναι εξοικειωμένη με τις επικοινωνίες.
Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει σκοτεινή καθώς η συγκέντρωση πληροφοριών από τη Βόρεια Κορέα είναι εξαιρετικά δύσκολη – ένας από τους πιο απαιτητικούς στόχους για τις ΗΠΑ.

Η Βόρεια Κορέα ελέγχει αυστηρά κάθε πληροφορία που περιβάλλει τον ηγέτη της, ο οποίος αντιμετωπίζεται σχεδόν σαν θεότητα εντός της χώρας. Οι απουσίες του από επίσημα κρατικά μέσα ενημέρωσης πυροδοτούν συχνά εικασίες και φήμες για την υγεία του. Η Βόρεια Κορέα δεν έχει ελεύθερο τύπο και είναι συχνά μια μαύρη τρύπα όσον αφορά την ηγεσία της χώρας. Οι αναλυτές εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη σάρωση αποστολών κρατικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και παρακολουθούν βίντεο προπαγάνδας για κάθε εμφάνιση ενδείξεων.

Ο Κιμ εμφανίστηκε τελευταία φορά στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας στις 11 Απριλίου – 15 Απριλίου – οι σημαντικότερες διακοπές της Βόρειας Κορέας, η επέτειος από τη γέννηση του ιδρυτή πατέρα της χώρας, Kim Il Sung – ήρθε και πήγε χωρίς καμία επίσημη αναφορά για τα κινήματα του Kim Jong Un .

Οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι για το τι να κάνουν για την απουσία του Κιμ από γιορτές που γιορτάζουν τον παππού του. Όταν οι ηγέτες της Βόρειας Κορέας δεν έχουν δείξει αυτές τις σημαντικές γιορτές στο παρελθόν, συνέβαλε σε σημαντικές εξελίξεις. Αλλά αποδείχθηκε επίσης ότι δεν είναι τίποτα.

“Υπήρξαν πολλές πρόσφατες φήμες για την υγεία του Κιμ (κάπνισμα, καρδιά και εγκέφαλος). Εάν ο Κιμ νοσηλευτεί, θα εξηγούσε γιατί δεν ήταν παρών στις σημαντικές γιορτές της 15ης Απριλίου”, δήλωσε ο Bruce Klingner, ανώτερος ερευνητής. συνεργάτης του Heritage Foundation και πρώην αναπληρωτής διευθυντής της CIA για τη Βόρεια Κορέα. “Όμως, με τα χρόνια, υπήρξαν πολλές ψεύτικες φήμες για την υγεία για τον Kim Jong-un ή τον πατέρα του. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε.”

Η απουσία του Kim Jong Il από παρέλαση για τον εορτασμό της 60ης επετείου της Βόρειας Κορέας το 2008, ακολούθησε βιαστικά ότι ήταν σε κακή υγεία. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι είχε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, μετά το οποίο η υγεία του συνέχισε να μειώνεται μέχρι το θάνατό του το 2011.

Ο Kim Jong Un εξαφανίστηκε από το κοινό για περισσότερο από ένα μήνα το 2014, γεγονός που προκάλεσε επίσης εικασίες για την υγεία του. Επέστρεψε με αθλητικό ζαχαροκάλαμο, και μέρες αργότερα η νοτιοκορεατική νοημοσύνη είπε ότι είχε αφαιρέσει μια κύστη από τον αστράγαλο.

“Είναι εύκολο να κάνεις λάθος σε αυτό”, δήλωσε ο John Delury, καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Yonsei στη Σεούλ.
Ωστόσο, με ανησυχίες σχετικά με την αύξηση της υγείας του Κιμ, η κατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ-Νότιας Κορέας ανησυχεί αξιωματούχους των ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγές στο CNN.

Τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι δύο χώρες έχουν “εξαιρετική σχέση”, αλλά πρόσθεσε ότι θέλει να πληρώσουν περισσότερα για την παρουσία των ΗΠΑ στη χώρα. Οι δύο χώρες έχουν χάσει πολλές προθεσμίες για αυτές τις διαπραγματεύσεις. Και τώρα οι προσωπικές διαπραγματεύσεις παρεμποδίζονται εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.

Πηγή:  CNN

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →