Καρπός που μοιάζει με γυναικείο αγαλμα

 

Υπάρχει ένα μεγάλο μυστήριο στην Ταϊλάνδη…Πρόκειται για τους παράξενους καρπούς ενός δέντρου. Αυτό το δέντρο φαίνεται να βγάζει καρπούς που μοιάζουν ανατομικά με γυναίκες!

Το Nariphon είναι ένα δέντρο από την μυθολογία του Βουδισμού που βγάζει καρπούς σε σχήμα σεμνών γυναικών με τα κεφάλια τους ενωμένα στο κλαδί. Φυτρώνει στο Himaphan, ένα μυθικό δάσος όπου οι Gandharvas ή θεϊκά όντα, τους κόβουν και τους παίρνουν μαζί τους, σπίτι τους.

Η μυθολογία των Βουδιστών λέει την ιστορία του θεού Indra που έφτιαξε ένα κιόσκι όπου ο Vessantara Jataka έζησε μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά τους. Ωστόσο, κάθε φορά που πήγαινε η γυναίκα του να μαζέψει φρούτα στο δάσος, υπήρχε κίνδυνος να της επιτεθούν. Έτσι, ο Indra έφτιαξε 12 δέντρα Nariphon, που έκαναν καρπούς που έμοιαζαν με τη γυναίκα του Vessantara.

Οι άντρες, αντί για τη γυναίκα του Vessantara, έπαιρναν τους καρπούς αυτούς, σύμφωνα με τον μύθο, και για 4 μήνες έπεφταν για ύπνο και έχαναν τις δυνάμεις τους. Σύμφωνα με τους μύθους, τα δέντρα αυτά ακόμα υπάρχουν, παρά το θάνατο του Vessantara και της οικογένειάς του.

Λέγεται πως υπάρχουν ακόμα τέτοια δέντρα κοντά σε έναν βουδιστικό ναό της Μπανγκόκ.

Δείτε τα στο βίντεο που ακολουθεί:

[youtube height=”350″ width=”500″ align=”left|right|none”]https://www.youtube.com/watch?v=m6-d0QFylvM[/youtube]

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *