Και τα Βαλκάνια μπαίνουν στο παιχνίδι! Η Σερβία κάνει ετοιμασίες πολέμου

 

 

Εν όψει πιθανής κλιμάκωσης της έντασης ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία, οι Ρώσοι προετοιμάζουν ήδη τους συμμάχους τους, ειδικά στην περιοχή των Βαλκανίων, ακόμα και εξοπλίζοντας τους!Πιο συγκεκριμένα πηγές από τη Μόσχα αναφέρουν ότι η Ρωσία εξοπλίζει τη Σερβία με τα καλύτερα οπλικά συστήματα που διαθέτει. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες πάντα η Κροατία θα αποτελέσει νεκρή ζώνη ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Σερβία.

Ειδικότερα οι Ρώσοι σχεδιάζουν την προμήθεια του σερβικού στρατού με πυραυλικά συστήματα NORA και S300, βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, ελικόπτερα Mi-17 και φορτηγά Kamaz.
Όπως τονίζει μάλιστα ο στρατιωτικός αναλυτής Miroslav Lazanski: «Η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει χωρίς όρους δημιουργώντας έτσι την πιο ισχυρή στρατιωτική δύναμη στα Βαλκάνια αν και οι Σέρβοι δεν έχουν τα χρήματα, για να αγοράσουν τέτοια τεχνολογία» και συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι : «H Κροατία πρέπει να παίξει το ρόλο νεκρής ζώνης ανάμεσα στα δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Η εξαιρετική στρατηγική σημασία των Βαλκανίων, τα μετατρέπει σε πυριτιδαποθήκη κι όπως διδάσκει η ιστορία, απαιτείται προσοχή».

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *