Ιβάν Σαββίδης: Όποιος αμφισβητεί την ελληνικότητα του Πόντου είναι ανθέλληνας

 

 

 

Τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε μία δίνη πρωτόγνωρης φτώχειας και ανέχειας, η κάστα των πλουσίων, των εφοπλιστών, οι βιομήχανοι και οι μεγάλοι βιοτέχνες, οι χρηματοδότες των πολιτικών και των κομμάτων…ειναι άφαντοι. Ίσως αυτοί ήταν οι πρώτοι που εξαφανίστηκαν από τον οικονομικό χάρτη την περίοδο της εξάπλωσης της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Οι αριθμοί βέβαια δεν αποδεικνύουν τελικά ότι έχουν μειωθεί σημαντικά τα κέρδη τους, όσο ότι, λόγω αβεβαιότητας, μετέφεραν τις περιουσίες τους καθώς και τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό.

Ένα επιχειρηματικό βίο, εντελώς διαφορετικό από αυτό, διάγει ο πιο επιτυχημένος επιχειρηματίας της τελευταίας 5ετίας, ο Ιβάν Σαββίδης. Ο Έλληνας επιχειρηματίας, Βουλευτής επί σειρά ετών στη Δούμα της Ρωσίας, γνωρίζει πολύ καλά τι εστί οικονομική κρίση, προερχόμενος από το Ροστόφ με τεράστια περιουσία, αυτοδημιούργητος, εμφανίστηκε στην Ελλάδα την προηγούμενη δεκαετία, όταν ενδιαφέρθηκε για τη μεγάλη του αγάπη την θεσσαλονικιώτικη ομάδα του ΠΑΟΚ. Τότε τον είδαν με “στραβό» μάτι οι ιθύνοντες της ομάδας καθώς και πολλοί επιχειρηματίες και πολιτικοί της χώρας, ταυτίστηκε με… Ρώσο κατάσκοπο, με δορυφόρο της Ρωσίας στη χώρα μας και πολλά άλλα, ενώ διάφορα κωλύματα της ελληνικής οικονομίας δεν επέτρεψαν να μεταβιβασθεί το πακέτο των μετοχών του ΠΑΟΚ στα χέρια του και τελικά η συνεργασία αυτή δεν ευοδώθηκε.

Ο Γιάννης Σαββίδης όπως θέλει να τον αποκαλούν ή ο γνωστός Ιβάν σε όλους εμάς, επανεμφανίστηκε το 2012 στη χώρα μας με τον ίδιο σκοπό. Από εκείνο το σημείο όμως αλλάζει ο πολιτικο-οικονομικός χάρτης στην Ελλάδα και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, έγινε ένα μεγάλο πάντρεμα, κυρίως προς όφελος των Ελλήνων.

Ο γάμος του Σαββίδη με τον ΠΑΟΚ γίνεται ξακουστός στη Ρωσία και ο Σαββίδης προσκαλεί ανοιχτά και επίσημα τους Ρώσους να επενδύσουν στη χώρα μας.
Ο ίδιος αναλαμβάνει τον ΠΑΟΚ και τον εξυγιαίνει επενδύοντας πολλά εκατομμύρια και δίνοντας μέχρι τώρα στο κράτος πάνω απο 20 εκατ. ευρώ για χρέη προηγούμενων διοικήσεων, πράγμα που ήδη ζητούσε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και κατάφερε μόνο πρόσφατα, με την τελευταία, να πραγματώσει. Την ίδια εποχή αγοράζει τη ΣΕΚΑΠ και το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ PALACE και σώζει στο νήμα χιλιάδες υπαλλήλους διατηρώντας την εργασία τους, στηρίζει την ελληνική οικονομία και εξυγιαίνει τις εν λόγω επιχειρήσεις. Συγχρόνως ιδρύει το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Ιβάν Σαββιδης» και ξεκινά σημαντικό έργο. Ο Ιβάν… ο τρομερός σε 3 έτη γίνεται ο επιχειρηματίας-στήριγμα της Ελλάδας, χιλιάδες Ρώσοι καταφθάνουν για διακοπές και αγορές στη χώρα μας και συνδράμουν στη διακίνηση ρευστού, ενώ ο ίδιος υπόσχεται για νέες επενδύσεις στο μέλλον. Προτάσει συγχρόνως τη λεξη Ελλάδα και ελληνικότητα και χαράζει νέα επιχειρηματικά σχέδια.

Ο Ιβάν Σαββίδης ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για τον Πόντο και την καταγωγή του, ίσως αυτή να ήταν και το εφαλτήριο για όσα έχει κάνει ως τώρα, όντας για πολλά έτη Πρόεδρος της ΣΑΕ των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Είναι άλλωστε γνωστός στον απόδημο Ελληνισμό για το έργο του. Τόλμησε να βγει μπροστά πριν λίγες ημέρες, διοργάνωσε ένα παγκόσμιο συνέδριο Νεολαίας Ποντιακού Ελληνισμού, υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου και παρουσία του Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, προσκάλεσε όλα τα πολιτικό ονόματα της Βορείου Ελλάδος, καθώς και τον Πρωθυπουργό, ο οποίος δεν παραβρέθηκε λογω υποχρεώσεων.

Από το βήμα εξαπέλυσε επίθεση σε όποιον αμφισβητεί την ελληνικότητα, την ελληνική γλώσσα και παιδεία, επίθεση σε όποιον αμφισβητεί την γενοκτονία των Ποντίων και τα ιερά μνημεία του Πόντου, ενω υποσχέθηκε να είναι αρωγός και συμπαραστάτης στους νέους που θα ασχοληθούν με την πολιτική με καθαρότητα και αγνή αγάπη για την πατρίδα. Αμφισβήτησε τις προθέσεις των πολιτικών, ήταν ενωτικός και επιβλητικός ενώ έκλεισε την ομιλία του, δίνοντας όραμα και αναφέροντας πως ο όμιλος του θα στηρίξει την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Παρουσία μεγάλων προσωπικοτήτων και θεσμικών οργάνων, ο Ιβάν Σαββιδης έκανε, εν μέσω κρίσης, αυτό που δεν έκαναν τόσοι εθνοπατέρες και ευνοημένοι πλούσιοι επιχειρηματίες, δήλωσε παρών στην προσπαθεια να φτιαχτεί η Ελλάδα ! Η αξιοποίησή του είναι στα χέρια της Ελλάδας και πάλι.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *