Η Τουρκία στέλνει τους Σύρους πίσω στις εμπόλεμες ζώνες

 

 

Σε έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι από τα μέσα Ιανουαρίου, οι τουρκικές αρχές απελαύνουν περίπου 100 Σύρους άντρες, γυναίκες και παιδιά. «Στην απόγνωσή τους να σφραγίσουν τα σύνορα, οι Ευρωπαίοι έχουν αγνοήσει τα πιο απλά πράγματα. Η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα για Σύρους πρόσφυγες και γίνεται λιγότερο ασφαλής μέρα με την μέρα» δήλωσε ο John Dalhuisen, γενικός διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

Για άλλη μια φορά, η Διεθνής Αμνηστία εξέτασε και την νομιμότητα της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Νομοθεσίας.

«Η Τουρκία έχει στείλει πίσω αρκετούς πρόσφυγες πίσω στην Συρία τις περασμένες επτά έως εννέα εβδομάδες και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τους ανθρώπους που θα επιστρέψουν» τονίζει η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Αρνείται τις κατηγορίες η Άγκυρα

Η δημοσιοποίηση της έκθεσης προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Άγκυρας, που αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο Reuters ότι η Άγκυρα διατηρεί πολιτική «ανοιχτής πόρτας» εδώ και πέντε χρόνια, από τότε που ξέσπασε ο κρίση στην γειτονική χώρα.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *