Η εκτόξευση της Tesla και η περιουσία του Ελον Μασκ

Η τιμή της μετοχής αυξήθηκε κατά σχεδόν 40% τη Δευτέρα και την Τρίτη οδηγώντας την εταιρεία σε κεφαλαιοποίηση που φτάνει τα 165 δισ. δολάρια.

 

Ράλι χωρίς προηγούμενο έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα οι μετοχές της Tesla, φέρνοντας την εταιρεία για τα καλά στο προσκήνιο στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και αυξάνοντας σημαντικά την περιουσία του επικεφαλής της Ιλον Μασκ. Η τιμή της μετοχής αυξήθηκε κατά σχεδόν 40% τη Δευτέρα και την Τρίτη οδηγώντας την εταιρεία σε κεφαλαιοποίηση που φτάνει τα 165 δισ. δολάρια. Πρόκειται για πολύ υψηλότερη κεφαλαιοποίηση από τη συνδυασμένη χρηματιστηριακή αξία και των τριών μεγάλων αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, της General Motors, της Ford και της Chrysler.

Το ράλι αυτό στις τιμές αύξησε την αξία του μεριδίου 19% του Μασκ στην Tesla κατά 16 δισ. σε σύγκριση με τις αρχές του 2020. Πλέον το μερίδιο του – εκκεντρικού για πολλούς – αφεντικού της Tesla στην εταιρεία αξίζει 30 δισ. δολάρια. Ο Μασκ καταλαμβάνει πλέον στη σχετική λίστα τη θέση του 22ου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο με προοπτική να ανέβει ακόμη πιο ψηλά, καθώς η προσωπική του περιουσία υπολογίζεται συνολικά σε 41 δισ. δολάρια.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *