Η Ε.Ε εξελίσσεται σε ένα απόλυτα ολοκληρωτικό καθεστώς

 

 

Η Ε.Ε εξελίσσεται σε ένα απόλυτα ολοκληρωτικό καθεστώς. Κάποιοι στις Βρυξέλλες επιδιώκουν να παρακάμψουν το Ευρωκοινοβούλιο από τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της ΟΝΕ και του Ευρώ καθώς δεν θα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των ευρωβουλευτών στη διαδικασία υιοθέτησης των νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κομισιόν.

Αυτό είναι προσβολή στη δημοκρατία, καθώς οι λαοί πλέον δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στις αποφάσεις που αφορούν το μέλλον και την ύπαρξή τους. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο αντιπρόσωπος της Κομισιόν στο Eurogroup θα ενημερώνει, τακτικά, πλέον, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για όλες τις διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του 3ου ελληνικού Προγράμματος, καθώς αναμένεται η οριστικοποίηση των όρων εμπλοκής του Ευρωκοινοβουλίου στην εποπτεία του Προγράμματος.

Πάνω στο θέμα τοποθετήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης: «Η μεγαλύτερη εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αποτελεί τον μόνο δημοκρατικά εκλεγμένο θεσμό στην ΕΕ, στο ελληνικό Πρόγραμμα, αποτελεί ένα μικρό θετικό βήμα. Ωστόσο, η απόφαση της Κομισιόν και του Συμβουλίου, να προχωρήσουν μόνοι τους τα επόμενα βήματα της ΟΝΕ είναι απαράδεκτη και μας πηγαίνει δυο βήματα πίσω. Οι διαδικασίες της ευρωπαϊκής ενοποίησης απαιτούν διαφάνεια και δημοκρατική νομιμοποίηση και λογοδοσία».

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *