Σε δημοπρασίες πωλούνται οι πίνακες ζωγραφικής του Χίτλερ

Ο άνδρας αυτός που ξεκίνησε ως ένας φτωχός καλλιτέχνης και κατέληξε δικτάτορας, είχε τεράστια απωθημένα επειδή πίστευε ότι η αξία του ως καλλιτέχνης δεν αναγνωρίστηκε ποτέ. Τελικά, έγινε διάσημος για τις θηριωδίες του και όχι για την καλή του ζωγραφική.

 

Ενας από τους πίνακες ζωγραφικής του θα βγει σε δημοπρασία σε λίγες ημέρες σε τιμή ρεκόρ. Αυτή η ακουαρέλα του κτιρίου του Μονάχου αναμένεται να αγγίξει πενταψήφιο ποσό σε δημοπρασία που θα γίνει αργότερα αυτό το μήνα, γιατί ήταν ζωγραφισμένη από τον ίδιο Αδόλφο Χίτλερ, γράφει η Telegraph.

Συγκεκριμένα, ο πίνακας θα βγει προς πώληση από τον οίκο δημοπρασιών Weidler στη Νυρεμβέργη στις 22 Νοεμβρίου. Είναι το πέμπτο έργο ζωγραφικής του Χίτλερ, που βγαίνει σε δημοπρασία από τον συγκεκριμένο οίκο τα τελευταία χρόνια, και η τιμή του αναμένεται να ξεπεράσει τα 40.000 δολάρια.
 
 

Σύμφωνα με την Telegraph, το έργο έχει πιστοποιητικό γνησιότητας που αποδεικνύει ότι ο ηγέτης του Τρίτου Ράιχ ήταν ο καλλιτέχνης που το φιλοτέχνησε.

Οι πωλητές του είναι δύο αδέλφια από τη Γερμανία, που προτίμησαν να μείνουν ανώνυμοι. Πιστεύεται ότι ο πίνακας ήταν κρυμμένος για αρκετό χρονικό διάστημα.

Ο φτωχός καλλιτέχνης που έγινε δικτάτορας

Ο Χίτλερ ήταν ένας φτωχός καλλιτέχνης στις αρχές της ενήλικης ζωής του και πιστεύεται ότι αυτό ο πίνακας ήταν μεταξύ αρκετών έργων του που αγοράστηκαν συνολικά περίπου το 1916. Μάλιστα, λέγεται ότι είχε τεράστια απωθημένα επειδή θεωρούσε ότι η αξία του ως καλλιτέχνης δεν αναγνωρίστηκε ποτέ. Και φυσικά όλοι γνωρίζουμε πού έβγαλε αυτά τα απωθημένα στη συνέχεια.

Η πώληση έργων του Χίτλερ είναι νόμιμη στη Γερμανία, επειδή δεν περιέχουν ναζιστικά σύμβολα.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *