Γιατί δεν εριξε την κυβέρνηση ο Λαφαζάνης προτού υπογράψει το μνημόνιο;

Στις 9 Αυγούστου και πριν την ψήφιση του φρικτού τρίτου μνημονίου, είχαμε γράψει: «Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ». Στην ουσία καλούσαμε τον κ. Λαφαζάνη και τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας (νυν Λαϊκής Ενότητας) να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα, αποσύροντας επίσημα τη στήριξη στην κυβέρνηση, πριν την ψήφιση του μνημονίου. Δεν το έπραξαν. Άφησαν τον κ. Τσίπρα να βάλει τη χώρα κάτω από τη νέα σκληρότατη μπότα των δανειστών. Τώρα και αφού τους πέταξε εκτός κόμματος ο κ. Τσίπρας, με την προκήρυξη των εκλογών, έρχονται να μας πείσουν πως αν τους ψηφίσουμε θα μας βγάλουν από το μνημόνιο. Δηλαδή αυτό που μπορούσαν άνετα να εμποδίσουν και δεν το έκαναν. Θα πρέπει και αυτοί να αντιληφθούν ότι λιγοστεύουν επικίνδυνα για το σύστημα οι πολιτικά ανεγκέφαλοι.

Παρακολουθώντας επιπλέον αυτά που λένε στα ΜΜΕ στελέχη της «Λαϊκής Ενότητας» του κ. Λαφαζάνη, αρχίζουμε να
έχουμε σοβαρότατες επιφυλάξεις. Κατ’ αρχήν δεν αμφισβητούν το ισχύον σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας. Ούτε δηλώνουν ότι σκοπεύουν να το αλλάξουν. Αντίθετα ορκίζονται πίστη και δηλώνουν υπερασπιστές αυτού του συστήματος. Επομένως, προτείνουν μια άλλη διαχείριση του συστήματος και όχι αλλαγή του ίδιου του συστήματος.

Ποια όμως διαχείριση προτείνουν; Ερωτώνται επιμόνως από τα παπαγαλάκια του συστήματος δύο πράγματα: Πρώτον, ποια άλλη διαπραγμάτευση σκοπεύουν να κάνουν με την τρόϊκα; και Δεύτερον, τι θα γίνει αν καταλήξουν σε αδιέξοδο; Θα πάνε σε δραχμή;

Και στις δύο αυτές ερωτήσεις δεν δίνουν ξεκάθαρη απάντηση, όπως π.χ. «θα προβούμε σε μονομερείς ενέργειες» ή «φυσικά και θα γυρίσουμε στη δραχμή». Αντίθετα, λένε τα ίδια που έλεγε και ο κ. Τσίπρας πριν την 25ην Ιανουαρίου. Δηλαδή ότι δήθεν θα διαπραγματευτούν σκληρά και σε ότι αφορά τη δραχμή δείχνουν να φοβούνται να το πουν ευθαρσώς. Τουναντίον ισχυρίζονται ότι δεν έχουν πρόθεση να βγούμε από το ευρώ.

Όλα αυτά μας προβληματίζουν και μας βάζουν σε υποψίες ότι, η «Λαϊκή Ενότητα» προορίζεται να παίξει ένα παιχνίδι νέου μαντρώματος του λαού, για να μην υπάρξουν ανεξέλεγκτα νέα κινήματα και ανατροπή του σάπιου συστήματος, όταν θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές οι οδυνηρές συνέπειες του νέου φρικτού μνημονίου. Σαν εγγυητής του συστήματος μάλλον μας μοιάζει η Λαϊκή Ενότητα, που ενδεχομένως θα μας προετοιμάσει για το τέταρτο μνημόνιο. Μπορεί και να κάνουμε και λάθος…. Δεν μπορεί;;;

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *