Για ναυάγιο πάει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών! Στο Μαξίμου προσπαθούν να αποφύγουν το φιάσκο

 

 

Σε …ναυάγιο πριν ακόμη συνεδριάσει κινδυνεύει να εξελιχθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να συζητήσει το ασφαλιστικό. Συνεργάτες της χθες το βράδυ σημείωναν πως αν ο κ. Τσίπρας επιχειρήσει να θέσει θέμα ασφαλιστικού η κ. Γεννηματά θα αποχωρήσει ενώ και εντός της Νέας Δημοκρατίας υπήρξαν χθες φωνές προς τον κ. Πλακιωτάκη σε περίπτωση αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ, να πράξει το ίδιο.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και η στάση του κ. Θεοδωράκη ο οποίος δήλωσε ότι το Ποτάμι τις προτάσεις του για το ασφαλιστικό θα τις καταθέσει στη Βουλή και φυσικά την άρνηση του ΚΚΕ και του Δ. Κουτσούμπα να προσέλθουν στη σύσκεψη.

Η στάση της αντιπολίτευσης ανάγκασε αφενός τον κ. Παυλόπουλο να δηλώσει, λίγο πριν την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Ρώμη, ότι στο Συμβούλιο «δεν θα ληφθούν αποφάσεις» και αφετέρου την κυβέρνηση, μετά από τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο Μαξίμου, όπου συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, να προχωρά σε αναδίπλωση διαρρέοντας ότι σήμερα ο κ. Τσίπρας θα προτείνει στους αρχηγούς τη σύσταση δύο διακομματικών επιτροπών. Η πρώτη θα ασχοληθεί με το ασφαλιστικό με στόχο, μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, να καταλήξει σε ένα ενιαίο πόρισμα ώστε αυτό να ψηφιστεί από την Βουλή πριν από τα Χριστούγεννα και η δεύτερη με την αναθεώρηση του Συντάγματος, με χρονικό ορίζοντα τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Από το Μαξίμου χθες το βράδυ δεν ξεκαθάριζαν αν ο κ. Τσίπρας θα θέσει μετ΄ επιτάσεως το μείζον θέμα του ασφαλιστικού, με δεδομένο ότι η πρόταση για τη σύσταση επιτροπής θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα γίνει αποδεκτή από την αντιπολίτευση, ή θα περιοριστεί σε μία απλή αναφορά επικεντρώνοντας στο προσφυγικό – μεταναστευτικό όπου εκτιμάται πως τα κόμματα μπορούν να καταλήξουν σε μία κοινή γραμμή.

Και στο συγκεκριμένο θέμα οι απόψεις διίστανται. Για παράδειγμα υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν ότι η στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα του ασφαλιστικού «την εκθέτει στα μάτια του κόσμου», υπάρχουν όμως και εκείνοι που επιμένουν ότι όπου είναι δυνατόν θα πρέπει να αναζητηθούν συγκλίσεις, όπως για παράδειγμα το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *