Ο βασιλιάς των racing επέστρεψε! Forza Motorsport 6

 

 

Η σειρά Forza Motorsport έκλεισε την άνοιξη 10 έτη ζωής ολοκληρώνοντας με απόλυτη επιτυχία μια διαδρομή που ξεκίνησε από το πρωτότυπο Xbox. Πιστή στο ραντεβού της και φέτος η Turn 10 Studios μας παρουσιάζει τη νέα δουλειά της, την οποία αναμέναμε με τεράστια αγωνία ύστερα από τις εντυπωσιακές παρουσιάσεις που έλαβαν χώρα το καλοκαίρι στις εκθέσεις Ε3 και Gamescom.

Επιπροσθέτως, πέρυσι η αμερικανική εταιρεία σε συνεργασία με την Playground Games μας παρουσίασε το εξαιρετικό Forza Horizon 2 ανεβάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη.

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα, καθώς η Turn 10 Studios θα πρέπει μεταξύ άλλων να ξορκίσει και το φάντασμα του Forza Motorsport 5, του κατά γενική ομολογία χειρότερου κεφαλαίου της σειράς. Για να είμαστε ειλικρινείς βέβαια το συγκεκριμένο παρά το προβλήματά του (μικρός αριθμών αυτοκινήτων και διαδρομών) μέχρι και σήμερα παρέμενε το δεύτερο καλύτερο Racing στις κονσόλες όγδοης γενιάς μετά το Project Cars.

 

 

Ευτυχώς, όπως θα δούμε και παρακάτω o developer από το Redmont έλαβε πολύ σοβαρά υπόψη το αρνητικό feedback που εισέπραξε από το Forza Motorsport 5 και αυτή την φορά μας παρουσιάζει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Ανάψτε λοιπόν τις μηχανές σας, δώστε πόνο στο γκάζι και πάμε να δούμε παρέα τι προσφέρει το νέο κεφάλαιο της σειράς.

Μια νέα καριέρα ξεκινά
O πρώτος σταθμός στo single-player δεν είναι άλλος από το career mode του Forza Motorsport 6, το οποίο χωρίζεται σε δύο μέρη στο Stories of Motorsport και στα Showcase events. To Stories of Motorsport θα συναντήσετε πέντε Volumes και το καθένα εξ’ αυτών χωρίζεται σε συγκεκριμένο αριθμό αγωνισμάτων. Τα τελευταία επίσης χωρίζονται σε επιμέρους αγώνες στους οποίους μπορείτε να λάβετε μέρος με συγκεκριμένα αμάξια (Japanese Sport Cars, Retro Hatch κ.ο.κ).

[youtube height=”350″ width=”500″ align=”left|right|none”]https://www.youtube.com/watch?v=VCXcDLwvFEM[/youtube]

 

Σταδιακά κερδίζετε και προσκλήσεις για να δοκιμάσετε την τύχη σας στα δεκάδες Showcase events, στα οποία οδηγείτε ένα συγκεκριμένο όχημα σε μια προκαθορισμένη πίστα. Για παράδειγμα, καλείστε να οδηγήσετε ένα Indycar μονοθέσιο στην Indianapolis MotorSpeedway. Να σημειωθεί εδώ ότι για να ολοκληρώσετε το career mode θα χρειαστεί να αφιερώσετε 70 τουλάχιστον ώρες και να οδηγήσετε δεκάδες διαφορετικά αμάξια.

Όσον αφορά την λίστα των αμαξιών στη νέα δουλειά της Turn 10 Studios συναντάμε 460 οχήματα από διάφορους κατασκευαστές (Bugatti, Ford, Lamborghini, Ferrari, Mercedes, Jaguar, Lotus, Nissan, Honda, Toyota, Audi κ.α.). Ουσιαστικά έχουμε τον διπλάσιο αριθμό αυτοκινήτων από το Forza Motorsport 5 και σχεδόν επταπλάσιο από το Project Cars. Όλα τα αμάξια είναι πιστά αντίγραφα των πραγματικών τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό τους. Εν τω μεταξύ, αυξημένος είναι και ο αριθμός των διαθέσιμων tracks (25), τα οποία περιλαμβάνουν διάφορες γνωστές πίστες όπως το Silverstone, το Nurburging, το Le Mans και την Monza. Στο κομμάτι αυτό πάντως θα θέλαμε λίγη παραπάνω ποικιλία, καθώς παρά τον αυξημένο αριθμό -σε σχέση με το Forza Motorsport 5- τους, οι πίστες καταντούν από κάποιο σημείο και μετά επαναλαμβανόμενες.

 

 

Από την θέση του οδηγού
Όσον αφορά την συνολική εμπειρία οδήγησης θα λέγαμε ότι εδώ ισχύει πάνω κάτω ότι είχαμε δει και στα προηγούμενα Forza Motorsport. Κοινώς τα πάντα μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με το skill σας και τις προτιμήσεις σας. Σε πρώτη φάση συναντάμε τα διάφορα driving assists. Όσο λιγότερα driving assists έχετε ενεργοποιημένα, τόσο λιγότερα credits κερδίζετε από τους διάφορους αγώνες. Στο κομμάτι αυτό υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες επιλογές. Λόγου χάρη υπάρχει το guiding line που σας υποδεικνύει σε κάθε πίστα σε ποια σημεία θα πρέπει να φρενάρατε, που να κόψετε ταχύτητα και που να επιταχύνετε.

Να προσθέσουμε εδώ ότι θα χρειαστεί να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε ότι έχει να κάνει με το braking assist. Στην περίπτωση που το έχετε ενεργοποιήσει η διαδικασία του φρεναρίσματος γίνεται αυτόματα, καθώς πριν από κάθε στροφή θα παρατήρησετε ότι η ταχύτητα του οχήματος ελαττώνεται σταδιακά. Με τον τρόπο αυτό είναι πιο εύκολο να εξοικοιωθείτε σταδιακά με τους μηχανισμούς του παιχνιδιού, από την άλλη όμως η διαδικασία αυτή σας “κόβει” αρκετά δευτερόλεπτα από τον συνολικό χρόνο σας. Αυτό συμβαίνει γιατί η CPU το παρακάνει κάπως με το φρενάρισμα αναγκάζοντας σας να περάσετε τις πιο κλειστές στροφές με την πρώτη ταχύτητα. Κατόπιν αυτού, για να κάνετε όσο το δυνατόν καλύτερο χρόνο, καλό θα είναι να απενεργοποιήσετε τελείως το braking assist ή έστω να κρατήσετε ενεργοποιημένο μόνο το ABS.

 

 

Γενικά η λογική που ισχύει στα driving assists είναι ότι λιγότερα έχετε ενεργοποιημένα, τόσο καλύτερος θα είναι και ο τελικός σας χρόνος σας κάθε πίστα, με την προυπόθεση ότι οδηγήσετε άπταιστα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κιβώτιο ταχυτήτων που θα επιλέξετε. Στο automatic η εναλλαγή ταχυτήτων γίνεται αυτόματα και χωρίς κόπο, αλλά δεν επιτρέπονται “χειρουργικές” επεμβάσεις στο gear ratio, όπως συμβαίνει με το manual κιβώτιο. Εύλογα λοιπόν προκύπτει το συμπέρασμα ότι το Forza Motorsport 6 μπορεί να συμπεριφερθεί είτε σαν arcade Racing, είτε σαν Racing Simulator ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και εκεί θα λέγαμε βρίσκεται όλη η ομορφιά του.

Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και στο damage model, καθώς πέρα από τις φθορές και τις εκδορές που παρατηρήσετε στο όχημα σας, υπάρχουν και οι ανάλογες επιπτώσεις στην οδηγική συμπεριφορά του αμαξιού σας. Αν για παράδειγμα “στουκάρετε” σε ένα άλλο όχημα με μεγάλη ταχύτητα είναι πιθανόν να προκληθεί ζημιά στις αναρτήσεις, στα φρένα σας ή ακόμη και στο steering system σας. Σε ότι έχει να κάνει με τα ελαστικά πάντως δεν παρατηρήσαμε να φθείρονται σημαντικά, αν και κατά κύριο λόγο οι αγώνες διαρκούν 2-5 γύρους. Ενδεχομένως αν στην πορεία προστεθούν κάποια endurance events (διάρκειας 2-3 ωρών), όπως είχαμε δει στο Forza Motorsport 5 να χρειαστεί να επισκεφθείτε τα pits για να αλλάξετε λάστιχα και να ανεφοδιαστείτε με καύσιμα.

 

 

Ένα στοιχείο που κάνει την διαφορά στην οδήγηση είναι τα Impulse Triggers του χειριστηρίου του Xbox One, τόσο στο Forza Motorsport 6, όσο και στα υπόλοιπα Racing αγοράς που υποστηρίζουν το συγκεκριμένο feature. To feedback που δέχεστε καθώς επιταχύνετε ή επιβραδύνετε το όχημα σας είναι μοναδικό και δεν μπορεί να περιγραφτεί με λέξεις. Να σημειωθεί εδώ ότι πέρα από το Xbox One contoller, υποστηρίζονται αρκετές από τις κορυφαίες τιμονιέρες της αγοράς, όπως η Thrustmaster TX Ferrari 458 Italia, η ολοκαίνουργια Logitech G920, αλλά και το Force Feedback Racing Wheel της Mad Catz.

Προσθήκες που κάνουν την διαφορά
Πριν την κυκλοφορία του Forza Motorsport 6 η ανακοίνωση που αφορούσε την προσθήκη της νυχτερινής οδήγησης, αλλά και της οδήγησης κάτω από ακραία καιρικά φαινόμενα είχε καταφέρει να προκαλέσει μεγάλη αίσθηση. Συγκεκριμένα εδώ έχουν προστεθεί weather effects, όπως βροχή και ομίχλη, ενώ κάποιοι αγώνες λαμβάνουν χώρα τη νύχτα. Πέρα από το ομολογουμένως εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα, οι παραπάνω περιβαλλόντες συνθήκες επηρεάζουν σημαντικά την εμπειρία σας.

 

 

Το wet racing, όπως ονομάζεται γλαφυρά από τους developers της Τurn 10 Studios, εντυπωσιάζει με τον ρεαλισμό του. Στην περίπτωση μάλιστα που παίζετε με την cockpit κάμερα θα διαπιστώσετε ότι η καταρρακτώδης βροχή μειώνει σημαντικά το οπτικό σας πεδίο, ακόμη και όταν οι υαλοκαθαριστήρες δουλέυουν στο φουλ. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σε συγκεκριμένα σημεία σε κάθε πίστα η βροχή σχηματίζει μικρές λίμνες, αν περάσετε πάνω από αυτές με μεγάλη ταχύτητα, το αμάξι σας θα αρχίσει να ολισθαίνει επικίνδυνα πάνω στο νερό.

Οι developers αφιέρωσαν αρκετό χρόνο για να μάθουν σε ποια ακριβώς σημεία σε κάθε πίστα είναι πιθανό να σχηματιστούν οι “λιμνούλες” που προαναφέραμε για να προσφέρουν μια όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική εμπειρία. Κοινώς ότι ισχύει real life σε πίστες όπως το Silverstone, ισχύει και στο Forza Motorsport 6. Επιπροσθέτως, κάθε μία από τις 148 διαφορετικές επιφάνειες οδοστρώματος έχει συγκεκριμένο πορώδες, οπότε η οδήγηση υπό βροχή είναι κάθε φορά ξεχωριστή, ανάλογα με την πίστα στην οποία αγωνίζεστε. Λαμβάνοντας υπόψη μας τα παραπάνω η εμπείρια οδήγησης υπό βροχή που προσφέρει το νεό Forza, είναι σαφώς πιο ρεαλιστική και ολοκληρωμένη από αυτήν που συναντήσαμε σε άλλα σύγχρονα Racing, όπως το Project Cars ή το Driveclub.

Ομοίως η νυχτερινή οδήγηση είναι διαφορετική από πίστα σε πίστα. Λόγου χάρη άλλη είναι η εμπειρία στην Daytona υπό το φως εκατοντάδων προβολών και άλλη στο απόλυτο σκοτάδι στην πίστα Le Mans. Μία σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι κατά την διάρκεια της νύχτας η θερμοκρασία πέφτει κάτι που επηρεάζει το “κράτημα” των ελαστικών σας.

 

Προσβάσιμο σε κάθε παίκτη ανεξαρτήτως skill. Παράλληλα, προσφέρει δεκάδες επιλογές στον αμετανόητο petrolhead που ψάχνει για όσο το δυνατόν περισσότερο ρεαλισμό, ενώ το League System στο Online ανεβάζει τον ανταγωνισμό!

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι τα mods. Ανάλογα με την κατηγορία τους λειτουργούς σαν perks ή σαν τα Skulls της σειράς Halo. Λόγου χάρη τα crew mods σας δίνουν διάφορα χρήσιμα bonus, όπως αυξημένο grip, καλύτερα φρένα κ.ο.κ. Στον αντίποδα τα dare mods σας επιτρέπουν να κερδίσετε bonus credits από κάθε αγώνα αν ικανοποιήσετε συγκεκριμένες συνθήκες. Για παράδειγμα, να βγείτε πρώτος στον αγώνα με κάποια driving assists απενεργοποιήμενα, χρησιμοποιώντας παράλληλα την cockpit κάμερα. Τέλος, έχουμε και κάποια consumable mods, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μια φορά για να σας δώσουν χρήσιμα bonus όπως καλύτερη θέση εκκίνησης στον επόμενο αγώνα σας.

 

 

Τα mods χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα με την σπανιότητά τους (common, uncommon, rare, super rare). Microtransactions πάντως δεν υπάρχουν ούτε στα mods, ούτε στα αμάξια και ο μόνος τρόπος για να τα αποκτήσετε είναι να αγοράσετε τα σχετικά boosters ξοδεύοντας in-game credits. Είναι πιθανόν πάντως να κερδίσετε κάποια εξ’ αυτών όταν ανεβαίνετε level από τα wheel spins.

Εξακολουθεί να παραδίδει μαθήματα
Σε ότι έχει να κάνει με το customization των οχημάτων, το Forza Motorsport 6 σας προσφέρει εκατοντάδες δυνατότητες, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες, στα upgrades, στο tuning και στις καθαρά cosmetic επιλογές. Κατόπιν αυτού, δύναται να αναβαθμίσετε όποιο αμάξι επιθυμείτε αλλάζοντας φρένα, αναρτήσεις, ελαστικά και ότι άλλο μπορείτε να βάλετε με το νου σας. Φυσικά τα upgrades αυτά κοστίζουν ένα σεβαστό χρηματικό αντίτιμο, αν και τα credits που λαμβάνετε από τους αγώνες, αλλά και από τα wheel spins όποτε ανεβαίνετε level είναι υπεραρκετά για να βελτιώσετε το αμάξι σας χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

 

Στο tuning τώρα υπάρχουν δεκάδες τρόποι παραμετροποίησης στην πίεση των ελαστικών, στο gear ratio και σε άλλα μηχανικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου σας.Επιπλέον, ανά πάσα στιγμή μπορείτε να δείτε τι επιπτώσεις έχουν οι αλλαγές σας σε διάφορους τομείς όπως την επιτάχυνση ή την τελική ταχύτητα που οχήματός σας. Κοινώς δεν χρειάζεται να είστε μηχανικοί αυτοκινήτων για να δείτε την επίδραση του customization σας στην οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου σας. Ακόμη κι αν δεν το “έχετε” όμως με το tuning, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να κατεβάσετε δεκάδες διαφορετικά setups που έχουν δημιουργηθεί από το community του Forza Motorsport. Δύναται επίσης να κάνετε upload τα tuning setups στους servers του παιχνιδιού και να κερδίσετε credits αν τα χρησιμοποιήσουν άλλοι παίκτες.

Συν τις άλλοις, για κάθε αμάξι υπάρχουν δεκάδες διαφορετικά liveries που έχουν δημιουργηθεί από το community και παράλληλα έχετε και εσείς την δυνατότητα να φτιάξετε το δικό σας livery. Αλλάξτε το χρώμα του αυτοκινήτου σας, τοποθετείστε διάφορα σχέδια πάνω του και εντυπωσιάστε το community με την δημιουργία σας. Σημειωτέον, όσοι περισσότεροι παίκτες κατεβάσουν το livery σας, τόσο περισσότερα credits θα κερδίσετε.

 

 

Drivatars
Στον -δίχως αμφιβολία- νευραλγικό τομέα του A.I συναντήσαμε ορισμένα προβλήματα. Καταρχήν να διευκρινίσουμε ότι για τρίτη συνεχόμενη φορά μετά τα Forza Motorsport 5 και Forza Horizon 2 καλείστε να αντιμετωπίσετε τα Drivatars άλλων παικτών. Η συμπεριφορά του εκάστοτε Drivatar αντικατοπτρίζει μέχρι ενός σημείου, τον τρόπο με τον οποίο οδηγά ο εκάστοτε παίκτης. Κατ’ επέκταση το Drivatar ενός ατζαμή παίκτη που στουκάρει όποιον βρει μπροστά του συμπεριφέρεται με ανάλογο τρόπο. Ευτυχώς στο Forza Motorsport 6 έχετε την δυνατότητα να απενεργοποιήσετε το aggression των Drivatars και να περιορίσετε ενοχλητικά φαινόμενα σαν κι αυτά που περιγράψαμε παραπάνω.

Το βασικότερο πάντως πρόβλημα όσον αφορά το Α.Ι είναι ότι κάποιοι αντίπαλοι είναι αλάνθαστοι, πραγματοποιώντας εξωπραγματικούς χρόνους, ενώ κάποιους άλλους μπορείτε να τους προσπεράσετε σαν να είναι σταματημένοι. Εξαιρετικά παράδοξο είναι και το γεγονός ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε όλα τα επίπεδα δυσκολίας. Σύντομα θα παρατηρήσετε λοιπόν ότι ενώ φτάνετε με χαρακτηριστική ευκολία στην τρίτη θέση είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσπεράσετε τα δύο οχήματα που βρίσκονται μπροστά σας. Ευτυχώς βέβαια στο career mode αρκεί να τερματίσετε στην πρώτη τριάδα για να ολοκληρώσετε με επιτυχία τον εκάστοτε αγώνα.

 

 

Για να είμαστε ειλικρινείς κάτι αντίστοιχο είχαμε συναντήσει και στο Forza Motorsport 5 και ακόμη και σήμερα είναι αδύνατο να εξηγήσουμε την αλλοπρόσαλη αυτή συμπεριφορά. To μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε λογικό είναι ότι τα lap times των Drivatars είναι αντίστοιχα με αυτά του παίκτη τους. Στο δικό μας playthrough λόγου χάρη αρκετές φορές οδηγούσε την κούρσα ο Brian Ekberg, o community manager της Turn 10 Studios. Πρακτικά λοιπόν αν στην λίστα των φίλων σας έχετε έμπειρους παίκτες είναι πολύ πιθανό τα Drivatars τους να σας δυσκολεύουν ιδιαίτερα. Στο Forza Horizon 2 πάντως τα Drivatars δεν έκαναν τους ίδιους χρόνους με τους παίκτες τους. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι οι γενικότεροι μηχανισμοί που διέπουν τα Drivatars θα πρέπει να εξελιχθούν, αλλά και να αναλυθούν εις βάθος από την Turn 10 Studios γιατί για την ώρα υπάρχουν κάποια “σκοτεινά” σημεία στην συμπεριφορά τους.

League of Racing
Πέρα από τα παραδοσιακό split-screen στην ίδια κονσόλα, το Forza Motorsport 6 προσφέρει αρκετά ακόμη ανταγωνιστικά multiplayer modes. Το νέο στοιχείο που συναντάμε εδώ είναι το League system, στο οποίο οι παίκτες χωρίζονται σε divisions ανάλογα με τις ικανότητές τους και τις επιδόσεις τους. Με δεδομένο ότι μεσολαβούν 10 περίπου μέρες μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του παιχνιδιού θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή να δούμε κατά πόσο λειτουργεί σωστά το νεό αυτό mode. Σαν ιδέα πάντως την βρίσκουμε αρκετά πρωτότυπη στον χώρο των Racing.

Από εκεί και περά υπάρχει μια σειρά από πέντε online hoppers σε συγκεκριμένες κατηγορίες αυτοκινήτων. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε αρκετούς αγώνες με 24 παίκτες παίζοντας με τους developers της Turn 10 Studios και με άλλους reviewers και θα λέγαμε ότι η online εμπειρία κρίνεται θετική χωρίς ίχνος lag ή πτώσεις του frame rate. Φυσικά θα χρειαστεί να τεστάρουμε την συμπεριφορά των servers σε έναν αυξημένο όγκο παικτών τις επόμενες εβδομάδες για να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.

[youtube height=”350″ width=”500″ align=”left|right|none”]https://www.youtube.com/watch?v=xbgoyl6gBRU[/youtube]

Με μια λέξη “αριστούργημα”
Το Forza Motorsport 6 τρέχει στα 1080p/60fps αξιοποιώντας σε έναν μεγάλο βαθμό το hardware του Xbox One. Όλα τα αμάξια όπως προαναφέραμε αποτελούν πιστά αντίγραφα των πραγματικών, ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει και στα 25 tracks που συναντάμε εδώ. Το frame rate είναι σχεδόν κλειδωμένο στα 60fps, με κάποιες μικρές πτώσεις του να παρατηρούνται κατά την διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων. Τα textures είναι αψεγάδιαστα, ενώ το περιβάλλον αποδίδεται με εξαιρετική λεπτομέρεια, χωρίς να παρατηρούνται φαινόμενα texture popping.

Στο κομμάτι των weather effects έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, καθώς το τελικό αποτέλεσμα είναι σαφώς ανώτερο από αυτό που είχαμε δει πέρυσι στο Forza Horizon 2. Ανάλογης ποιότητας είναι και τα lighting effects προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία όταν οδηγάτε το σούρουπο ή κατά την διάρκεια της νύχτας.

 

 

Περνώντας στον ηχητικό τομέα συναντάμε ένα αξιόλογο soundtrack, το οποίο χωρίς να εντυπωσιάζει, συντροφεύει αρμονική την οδήγησή σας. Εν τω μεταξύ, οι παρουσιάσεις των διαφόρων events γίνονται από τους Richard Hammond και James May από την δημοφιλή εκπομπή Top Gear. Να σημειωθεί πάντως ότι αυτή την φορά η Turn 10 Studios δεν συνεργάστηκε με το Jeremy Clarkson, όπως στο προηγούμενο κεφάλαιο της σειράς. Τα ηχητικά εφέ στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, αν και θα μπορούσε να δοθεί λίγη παραπάνω προσοχή στους ήχους που προκαλούνται κατά την διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των οχημάτων.

Πρώτη θέση στο βάθρο
Η Turn 10 Studios αποδεικνύει ότι το Forza Motorsport 5 ήταν απλά μια κακή παρένθεση στο λαμπρό παρελθόν της σειράς, καθώς ο διάδοχός του παρουσιάζεται βελτιωμένος σε όλους τους τομείς. Οι όποιες προσθήκες συναντάμε εδώ είναι ουσιαστικές, ενώ η απουσία των microtransactions δείχνει ότι η αμερικανική εταρεία πήρε το μάθημά της. Με ένα career mode που ξεπερνά τις 70 ώρες, μια πλειάδα από multiplayer modes και με 460 αμάξια το Forza Motorsport 6 διεκδικεί επάξια τον θρόνο στο Racing genre. Εάν αρέσκεστε λοιπόν σε δημιουργίες τέτοιου τύπου είναι δεδομένο ότι θα σας κρατήσει ευχάριστη συντροφιά μέχρι να κυκλοφορήσει ο διάδοχός του.

Θετικά:
– 460 αμάξια που αποδίδονται με τεράστια λεπτομέρεια
– Η οδηγική εμπειρία προσαρμόζεται στις ανάγκες σας
– Πλήθος επιλογών στο customization των οχημάτων σας
– League system στο Online multiplayer
– 1080p στα 60fps
– Εντυπωσιακή χρήση των weather effects
– Άκρως ρεαλιστικό αν απενεργοποιήσετε τα driving assists
– H εύστοχη προσθήκη των mods
– H απουσία των microtransactions
– Μεγάλη διάρκεια

Αρνητικά:
– Η αλλοπρόσαλη συμπεριφορά των Drivatars
– Επαναλαμβανόμενο soundtrack
– Ο αριθμός των διαθέσιμων tracks παραμένει μικρός

Βαθμολογία
Γραφικά: 9.5
Ήχος: 8.5
Gameplay: 9
Αντοχή: 9
Γενικά: 9

Aναμφίβολα το Racing της χρονιάς.

Παντελής Δασκαλέλος 

Πηγή gameworld.gr

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *