Ετοιμο να καταρρεύσει είναι το μνημίο της Αμφίπολης από τις βροχές! Το παράτησαν εντελώς..

 

H Άννα Παναγιωταρέα μίλησε στην εκπομπή TATIANA Live, στο κανάλι Ε για την Αμφίπολη αλλά και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το μνημείο!

«Είπε η κυρία Περιστέρη και ο κύριος Λεφατζής ότι δεν έχει προχωρήσει από το Δεκέμβριο του 2014 η συντήρηση των ευρημάτων μέσα στο ταφικό συγκρότημα, δηλαδή στο ψηφιδωτό, στις Καρυάτιδες και επίσης είναι χωρίς καθόλου συντήρηση στους δύο παράπλευρους τοίχους του ταφικού συγκροτήματος… Θέλω να πω όμως ότι ως τον Δεκέμβρη, το Υπουργείο Πολιτισμού με την κυρία Μενδώνη που είχε την ευθύνη του μνημείου, είχαν τελειώσει όλο το εσωτερικό του μνημείου από τα διάφορα βάρη της οροφής, από τα χώματα κτλ.
Έχουν επίσης καλύψει το μνημείο με μία πολύ μεγάλη τέντα… και επομένως, το προφύλαξαν πάρα πολύ. Δεν έχει πρόβλημα το μνημείο εσωτερικά. Έχουν πρόβλημα όμως τα αντικείμενα που είναι εσωτερικά. Ένα είναι αυτό. Το δεύτερο είναι ότι η Αμφίπολη δυστυχώς έχει πολύ κακό καιρό. Βρέχει συνεχώς… Είναι φυσικό. Τα χώματα από την κορυφή πέφτουν προς την πλευρά του τάφου και κάνουν μεγάλη ζημιά στον περίβολο» διευκρίνισε η Άννα Παναγιωταρέα. Και συνέχισε:

«Δεν μπορεί ένα τέτοιο μνημείο να μένει έτσι. Δεν στέλνει το Υπουργείο συντηρητές που χρειάζονται, δεν προχωράει τις μελέτες που χρειάζονται ώστε να αρχίσει αμέσως η συντήρηση και κάποια στιγμή, αυτό το μνημείο που είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη μετά τον Ανδρόνικο το 1977 στη Βεργίνα, να αποδοθεί στον κόσμο».

«Το μνημείο το συνέδεσαν με την προηγούμενη κυβέρνηση… Το μνημείο ανήκει σε όλους!»
«Δεν μπορεί να έρχονται δεκάδες πούλμαν, τα οποία περνάνε σε έναν κατσικόδρομο και φτάνουν μέσα σε ένα κατσικόσυρμα και βλέπουν από μακριά έναν λόφο που δεν καταλαβαίνουν τι είναι. Θα μου πείτε δεν υπάρχουν χρήματα. Αν και δεν υπήρχαν, ούτε στις 13 Αυγούστου του 2014 που η ανασκαφή ήταν σε πλήρη έκταση…

«Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται πουθενά! Ούτε στη Ζιμπάμπουε!»
Υπήρχαν πολύ σημαντικοί χορηγοί. Αυτά όλα, το Δεκέμβριο σταμάτησαν… Το μνημείο το συνέδεσαν με την προηγούμενη κυβέρνηση. Μα το μνημείο ανήκει σε όλους τους Έλληνες… Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται πουθενά! Ούτε στη Ζιμπάμπουε!… Αν υπάρχει βούληση, χρήματα βρίσκονται» είπε η κυρία Παναγιωταρέα, για να συνεχίζει λέγοντας ότι το μνημείο κινδυνεύει. «Δε χωράει αμφιβολία. Εκεί πέφτει πολλή βροχή. Αν δεν το κάνουν τώρα, το μνημείο θα έχει πρόβλημα… Όταν ανοίξει ένα μνημείο και μείνει ένα χρόνο έτσι, επειδή έτσι αρέσει σε κάποιους στο Υπουργείο… Δεν προχωράει αυτό το έργο καθόλου… Είναι πολύ σημαντικό το εύρημα για να μείνει έτσι»

[youtube height=”350″ width=”500″ align=”left|right|none”]https://www.youtube.com/watch?v=poUAJO6TJ1Q[/youtube]

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *