ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ! Ντάϊσελμπλουμ: Κλείστε ασφαλιστικό και συντάξεις έως τα μέσα Δεκέμβρη

 

 

Μαύρο «μποναμά» μας ετοιμάζει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Νταϊσελμπλουμ που προειδοποιεί πως το ασφαλιστικό και οι συντάξεις τα οποία περιλαμβάνονται στο δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 15 Δεκέμβρη, όπως άλλωστε δεσμεύτηκε η ελληνική πλευρά.

Καλωσορίζουμε τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να οριστικοποιήσουν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου τη δεύτερη δέσμη των ορόσημων, δήλωσε συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Eurogroup,  Νταϊσελμπλουμ μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Στρέφουμε πλέον την προσοχή μας στα επόμενα στάδια του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και καλέσαμε τις ελληνικές αρχές να επιταχύνουν τη συνεργασία τους με τους θεσμούς στη δεύτερη και τελική δέσμη ορόσημων και στα μέτρα που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του Eurogroup έκανε ειδική αναφορά στο συνταξιοδοτικό, σημειώνοντας ότι μεταφέρθηκε από την πρώτη στη δεύτερη δέσμη, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του επισήμανε ότι είναι ένα θέμα που παρακολουθεί και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Σημείωσε επίσης ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση των 2 δισ.  ευρώ προς την Ελλάδα, ενώ ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling διευκρίνισε ότι η εκταμίευση θα γίνει το πρωί της Τρίτη.
Όσον αφορά τα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο Dijsselbloem δήλωσε ότι οι αποφάσεις για την εκταμίευση των χρημάτων θα γίνεται κατά περίπτωση και ανάλογα με τις ανάγκες, μετά από σχετικό αίτημα της ελληνικής πλευράς.

Ντομπρόφσκις: «Πρέπει να ολοκληρωθεί έως 15 Δεκεμβρίου

Το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, ανέφερε πριν από λίγο στο Twitter και  ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις.

Όπως έγραψε στη συνέχεια, στα επόμενα βήματα περιλαμβάνεται η προετοιμασία της πρώτης αξιολόγησης και η αξιοποίηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *