Ερχεται αρμαγεδώνας σε όλες τις συντάξεις παλιές και νέες

 

Οι εκλογές ανήκουν στο παρελθόν και πλέον το μνημόνιο 3 τίθεται σε εφαρμογή… Οι συνταξιούχοι παλιοί και νέοι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα.

Μέσα στον Οκτώβριο λοιπόν, μπαίνει μπροστά το νέο ασφαλιστικό.

Με τον νέο νόμο έρχονται αλλαγές που ανατρέπουν το ποσό που παίρνουν ως σύνταξη οι ασφαλισμένοι καθώς μπαίνει «αυτόματος κόφτης» που θα υπολογίζει το έλλειμμα των ταμείων. Οι ασφαλισμένοι δηλαδή θα έχουν μειώσεις όταν μεγαλώνει το έλλειμμα και τα ποσά θα επανέρχονται (όχι όμως αναδρομικά) όταν το έλλειμμα μειώνεται.

Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή αφορά στον υπολογισμό της σύνταξης με βάση τον ασφαλιστικό βίο κάθε ασφαλισμένου ξεχωριστά.

Ουσιαστικά οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν ως σύνταξη το 50% του μισθού όπως προκύπτει από τον μέσο όρο των μισθών όλου του εργασιακού τους βίου. Η αλλαγή αυτή θα εφαρμοστεί αυτόματα για τους ασφαλισμένους μετά το 1993 και με μικρές προσαρμογές για τους παλιούς.

Ταυτόχρονα όλοι οι ασφαλισμένοι σε ό, τι αφορά στην κύρια σύνταξη τους θα υπάγονται σε ένα ταμείο που δεν θα είναι άλλο από το ΙΚΑ, ενώ τα επικουρικά μετατρέπονται σε επενδυτικά ταμεία.

Το κράτος πλέον θα εγγυάται σύνταξη μόλις 380 ως 400 ευρώ, ενώ το ΕΚΑΣ καταργείται από το 2019 και θα αντικατασταθεί από νέο κατά πολύ μικρότερο όμως επίδομα.

Τέλος θα επιτρέπεται η μερική απασχόληση στους συνταξιούχους.

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *