Ελεύθερος ο επιχειρηματίας που απείλησε εφοριακούς στον Βόλο

Ελεύθερος αφέθηκε ο επιχειρηματίας που φέρεται να απείλησε με σπαθί εφοριακούς, έπειτα από έλεγχο που έγινε στην επιχείρηση που διατηρεί στην Αγριά Βόλου.Μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης, το οποίο έγινε δεκτό, αρχικά από τον εισαγγελέα και κατόπιν από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, αναβλήθηκε η δίκη για την Πέμπτη 31 Αυγούστου στις 11 π.μ. προκειμένου έως τότε να διενεργηθεί η απαραίτητη βαλλιστική εξέταση στα όπλα που κατασχέθηκαν από την αστυνομία και να προσκομιστεί η έκθεση της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσσαλονίκης. Σκοπός είναι να διαπιστωθεί εάν χρησιμοποιήθηκε κάποιο από τα όπλα για να τεκμηριωθεί η κατηγορία της παράνομης οπλοχρησίας.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε πιει και ήταν θυμωμένος, διότι έχει στοχοποιηθεί η επιχείρησή του, καθώς από τις 26 Μαρτίου έχει υποβληθεί σε 20 ελέγχους, ενώ ακόμη και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, κλιμάκιο ελέγχου της Εφορίας Βόλου διενήργησε έλεγχο στο κατάστημά του.

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία ότι πυροβόλησε κατά των εφοριακών που πήγαν για έλεγχο στο κατάστημά του, ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι ουδέποτε τους απείλησε, παρά μόνο πήρε το σπαθί που ήταν πάνω στο ψυγείο και το χτύπησε στην ταμπέλα που υπάρχει έξω από το κατάστημα.

Όπως είπε, πέρα από τα όπλα για τα οποία έχει άδεια, τα υπόλοιπα ήταν κειμήλια του παππού του. Όσο για το ποσό των 350.000 ευρώ που βρέθηκαν σε πλυντήριο στο σπίτι του, όπως είπε είναι οι οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής, της οικογένειας, ενώ ένα μέρος περίπου 140.000 ευρώ ήταν του πατέρα του. Τα χρήματα αυτά τα είχε αποσύρει από τις τράπεζες, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, Βασίλη Τζιώρα, τα χρήματα αυτά είναι νόμιμα και φορολογημένα, κάτι που θα αποδειχθεί και από τα οικονομικά στοιχεία και τις φορολογικές δηλώσεις που θα προσκομιστούν από τον λογιστή του επιχειρηματία.

Πηγή: magnesianews.gr

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *