ΕΠΕΣΑΝ ΡΙΠΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟ SMETILVY! Παραλίγο να συγκρουστούν τα δύο πλοία

 

 

Τουρκικό αλιευτικό σκάφος δέχθηκε πυρά από το Ρώσικο πολεμικό σκάφος-αντιτορπιλικό Smetlivy προκειμένου να αποφευχθεί  σύγκρουση. Το Ρώσικο υπουργείο Άμυνας έκανε αναφορά στον Τούρκο Ακόλουθο στη Μόσχα μετά το γεγονός. Το Ρώσικο πλήρωμα σύμφωνα με ανακοίνωση από τη Μόσχα εντόπισε το πλοίο των Τούρκων σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.

Χωρίς καμία ανταπόκριση από το Τουρκικό αλιευτικό, που κινούνταν καταπάνω στο αντιτορπιλικό Smetlivy και αγνοώντας στον ασύρματο τους Ρώσους, που το καλούσαν να αλλάξει πορεία, αλλά και άλλες προσπάθειες επικοινωνίας που έγιναν,όταν το τουρκικό σκάφος πλησίασε περίπου στα 600 μέτρα, το Smetlivy άνοιξε πυρ εναντίον του, ακριβώς μπροστά στην πλώρη του, ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση, τότε μόνο το τουρκικό αλιευτικό άλλαξε πορεία, αλλά συνέχισε να πλέει παράλληλα στα 540 μέτρα από το Smetlivy. Οι Τούρκοι ούτε και τότε επικοινώνησαν με το ρωσικό πλήρωμα.

 Παρακάτω σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας και  να σημειώσουμε οτι στην περιοχή (νότια της Λύμνου) το ρωσικό Ναυτικό, με έγκριση των ελληνικών αρχών της Ελλάδας, έχει εγκαταστήσει μόνιμο αγκυροβόλιο.

Επίσης πηγές του ΓΕΝ πριν απο λίγο επιβεβαίωσαν την ρωσική εκδοχή, ότι το αντιτορπιλικό Smetlivy χρησιμοποίησε το κανάλι διεθούς ναυσιπλοϊας για να επικοινωνήσει με το τουρκικό πλοίο το οποίο κινούνταν προς αυτό, ενημερώνοντας τους Τούρκους να μην πλησιάζουν εγγύτερα των δύο ναυτικών μιλίων το πλοίο τους.

 Το ρωσικό πολεμικό πλοίο ανέμενε να λάβει έγκριση διέλευσης από τα Στενά των Δαρδανελλίων ώστε να συνεχίσει το ταξίδι της επιστροφής στη Ρωσία.

 

 

ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ομάδα ενημέρωσης Pame.gr

View all posts by ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *